Warning: include(../szamlalo/szamlalo.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/patisnet/public_html/asztralfeny.hu/partner/partnerazonosito.php on line 22

Warning: include(): Failed opening '../szamlalo/szamlalo.php' for inclusion (include_path='.:/opt/remi/php56/root/usr/share/pear:/opt/remi/php56/root/usr/share/php:/usr/share/pear:/usr/share/php') in /home/patisnet/public_html/asztralfeny.hu/partner/partnerazonosito.php on line 22

A karmikus asztrológia egy olyan asztrológiai módszer az előző élet, vagy életek vizsgálatára, amely több neves szakember egymást erősítő véleménye alapján is egyenértékű az úgynevezett regressziós hipnózissal, de annak minden veszélye nélkül, és annyival is túlmutat azon, hogy az elemzést az asztrológus nagy élettapasztalatra és sok ezeréves asztrológiai megfigyelésekre támaszkodó tanácsai teszik igazi kinccsé a donor számára.
Nem kívánunk komolyabb párhuzamot vonni a két módszer között, vázlatosan azonban elmondható, hogy az előző-élet regressziók mintegy "önálló életet élnek". Látszólag függetlenek az alany tudati kontrolljától, és a felbukkanó képek hátborzongatóan ismerősnek tűnnek, olyannyira, mintha valós tapasztalatokon alapulnának. Az ehhez kötődő terápia szerves része, hogy a tudattalanból felbukkanó traumatikus élmény tudatosítása után a donor életét megkeserítő problémák, kínzó testi, vagy lelki fájdalmak elmúlnak. A múlt században megkezdett regressziós kutatások előrehaladtával döbbenetes erővel hatott a felismerés, hogy előző életeink gyakran visszhangozzák jelen körülményeinket, és a regresszió után a páciensek élete láthatóan új értelmet nyer, egyre inkább bizonyítva az elméletet, mely szerint jelenlegi nehézségeink egy előző élet megoldatlan problémáiból erednek. A regressziós hipnózis a kutatás szintjéről terápiás rendszerré fejlődött, mely segítséget nyújtott úgy a test betegségeinek a gyógyításában, mint a lelki eredetű karmikus élmények, traumák, fóbiák, vagy az előző életekben gyökerező kapcsolatok konfliktusainak a gyógyításában. A gyógyítás alapköve a felismerés (Dethlefsen), mely szerint "csak az nyomaszt, amit elfojtunk". Fenti kutató sok ezer páciensen végzett sikeres gyógyítást regresszióval. Elsősorban olyanokon, akik karmikus eredetű betegségekben, vagy feldolgozatlan traumától, lelki sérüléstől, fóbiától, vagy elfojtott bűntudatban szenvedtek. A gyógymód lényege, hogy a páciensnek a bűn elismerésével teljes sorsáért magára kell vállalnia a felelősséget. Ami tudatos, annak nem lehetnek negatív hatásai. Ha az ember addig tökéletesen elfojtott árnyékát lépésről lépésre tudatába integrálja, egyre teljesebb, egészségesebb lesz. Amikor konfrontálódunk bűnünkkel, nem egy újabb terhet veszünk magunkra, hanem megszabadulunk egy tehertől.
Bebizonyítható, mint ahogyan az be is bizonyosodott, hogy a regressziós hipnózissal kezelt páciensek karmikus asztrológiai elemzésében kimutathatóak az utalások, amelyeket a hipnózis feltárt. De nézzük most egy kicsit a karmikus asztrológia helyzetét és az egyéb ezoterikus reinkarnációs tanokat!

A Föld lakóinak fele hisz a reinkarnációban, s ez a téma a nyugati világban is egyre inkább terjed. Szinte mindenki tudni akarja, hogy mi és milyen volt az előző, és milyen lesz egy jövő életben. A nyolcvanas évek elején egy új "vírus" támadta meg az amerikaiakat, a kozmikus korszakváltást beharongozó "New Age" (Új korszak) mozgalma a nyugati partról indult, elítélve a nyugati racionalizmust és materializmust. A harmadik évezred hajnalán arra ösztönzi követőit, hogy egy kicsit többet foglalkozzanak a lelkükkel. Hirtelen nem érdekesek többé a nyolcvanas évtized elején divatban lévő indokok: a pénz, karrier, vége az aerobic-nak és helyükbe lépett a misztika. Buddha, Vishnu, a tibeti lámák, vagy az indián sámánok az új szupersztárok.
A New Age mozgalom követői tele vannak vallási szomjjal, de visszautasítják a hivatalos dogmákat és a spirituális és ezoterikus hagyományokhoz nyúlnak vissza. Zen, Marseille-i tarot, psichokorporális terápiák, szublimináris (tudatküszöb alatti) zene, bevezetés a haiti-i varázslásba; a New Age a spiritualitás hatalmas bazárja. Egy nagy áruház, amelyben mindenki megtalálja azt, amit akar, a leglátogatottabb részleg az előző élettel foglalkozik. A reinkarnáció divatba jött. Az ameriakiak 70 %-a sziklaszilárdan hisz benne. A fő jelmondatok: "éljük meg újra előző életünket!", "haljunk meg, hogy újjászülethessünk!", "mindnyájan halhatatlanok vagyunk! stb.". A bolygón élőknek több, mint a fele hisz a reinkarnációban: 250 millió buddhista, 500 millió hinduista, az amerikai indiánok, az eszkimók, a libanoni drúzok, és nagy számú afrikai. Afrikában egyes törzseknek szokása, hogy levágják halottaik bal kisujjának utolsó ujjpercét: ezáltal lehetővé válik számukra, hogy felismerjék kedves halottjukat, ha netán újra megjelenne körükben. A leghíresebb reinkarnált ember a tibeti láma. Az örök visszatérés mítosza sokkal inkább vonzó, mint az elveszett paradicsomé. A buddhizmusban a reinkarnációt karma törvényeivel magyarázzák. Jelen életünk múlt életeinek eredménye és a jövő életeinek előkészítése.
Ezek a folyamatos életlehetőségek lehetővé teszik az embernek, hogy kijavítsa korábbi hibáit, hogy fejlődjön a Jó útján. Az elmélet szerint addig reinkarnálódik a lélek, amíg nem járta végig ezeket az utakat, amíg nem számolta fel karmáját. Ezután tiszta szellemmé válik, fürdik az üdvözülésben, ozmózisban a kozmosszal.

Számos technika létezik előző életünk felkutatására. A legradikálisabb a spirituális akupunktúra: a test különböző részein beszúrt tűk segítségével energiákat szabadítanak fel, és elvonulnak előttünk előző életünk képei. Egy másik módszer a relaxáción alapul. Ilyen hatékony módszer a karmikus asztrológia is, amellyel 40.000 hivatalos asztrológus kb. tíz százaléka foglalkozik Franciaországban. E módszer képviselői a klasszikus asztrológiát a hindu Hold-szomók (Hold csomópontok) hagyományával egyeztetik össze. A felkelő holdcsomó azokról ad jelöléseket, amelyeket a jelen életünkben akarunk elérni, a lenyugvó holdcsomó az előző életünkben megszerzett dolgoknak felel meg.

Ablak bezárása!

AsztrálFény - ezoterikus parapszichológia
© Budavári László 1998
Minden jog fenntartva!