AsztrálFény nyitóoldal
hirdetés
-Új AsztrálFény oldal
Kincsesbánya - ezotérikus írások Kincsesbánya
Az AsztrálFény - ezotérikus parapszichológia oldalaihoz
kapcsolódó írások, olvasmányok, kivonatok,
jegyzetek, képek, stb.


Vissza a  témakörhöz

Hermetika

Erre a kincsre eddig 16625 alkalommal voltak kíváncsiak.


Most hirtelen csak eszembe jutott valami amit a vendegkonyvben olvastam valakitol. Ezen az egy bejegyzesen a vendegkonyvbe egy kicsit egnek allt a hajam, es gondoltam valaszolok ra ott helyt, de aztan ugy talaltam nem sokan olvasnak ott el, es a datum miatt nem tudnam rogton utana odatenni.
Mar nem emlekszem ki irta, de a lenyeg az volt hogy tetszett neki az egesz lap, mindennel egyutt -- viszont hianyolta a "hermmetikat" . Hogy asszondja : a "hermmetikat hianyolom hogy hogy kimaradt" .
Na ezen nevetnem kellett egy igazit, mert egyreszt (bocs hogy igy mondom de van igazsag benne) az egyik tipikusan negativ magyar kulturalis vonast tukrozi es a a sznobizmus. Mert ugye ilyen idegen szavak, meg amolyan kifejezesek, es dobaloznak sokan vele hogy lam, ok milyen rem muveltek es milyen nagy fene tudasuk van....Mert ugye az jarja...:-))
A baj ezzel az hogy gyakran semmi egyeb mint tudalekossag:-)
Na ennek az olvasonak szemelyesen aki azt hiszi hogy a "hermmetika" hianyzik errol a honlaprol, es ugyanakkor azoknak is akiknek esetleg ezek a szavak idegenek es nem tudjak pontosan igazaban mi mit is jelent, mint peldaul HERMMETIKA, EZOTERIKA, METAFIZIKA, OKKULT, . szeretnem kuldeni ezt a levelet.
Mert nagyon sokan nem tudjak honnan is jonnek a szavak, nincsenek pontos fogalmaik rola, es esetleg felnek megkerdezni mert az egyszeru oszinte kerdes, es vallalasa annak hogy valamit nem tudunk az sajnos kulturalisan nagyon gyakran lenezessel lekezelessel, sot egyenesen leegetessel jar, es a szerencsetlen oszinte kerdezot kisebbsegi erzesbe meg szegyenkezesbe dontik mert lam "milyen muveletlen, es tudatlan".
Holott egyedul annak kene szegyelnie magat aki ezt teszi masokkal.
Az illeto aki nem tudja es mer kerdezni, elvallalni hogy "Nem, e'n ezt nem tudom, vagy nem pontosan ertem" az egyszeruen oszinte.....meg nem veszett ki belole az amitol leginkabb ember az ember: oszinteseg es kivancsisag....
Mert ugyan ki az aki MINDENT TUDőőő Ki az akinek nem kell kerdezniőőő
Mert ha van ilyen aki ezt hiszi magarol, hat mit mondjak, a legkevesebb annyi hogy en nem szivesen ulnek le vele egy asztaltarsasagban vacsorazni se:-)
Szoval ezert most kerdes nelkul is szeretnek megvalaszolni nehany dologra. Es megpedig egyszeruen, ugy hogy mindenki etse, es nem tudalekos idegen szavakat dobva be amit se meg nem magyarazunk se nem biztos hogy ertunk mi magunk.
Miert mondom eztőő Azert mert te kedves olvaso, nem tudom mit gondolsz hogy a "Hermmetika" jelent, az viszont biztos hogy akarmit is gondolsz az meglehetosen teves, es mutatja hogy igazabol fogalmad sincs arrol hogy valojaban mit is jelent. A kerdesed maga mutatja ezt. Amit kerdezel az kb ugyanaz mintha ezen honlapon "Csillagfejtes" lenne irva, es te hianyolnad hogy miert nincs szo az asztrologiarol:-))
Vilagos hogyha pontosan ertened mit is jelent az asztrologia akkor tudnad hogy ott van az orrod elott:-))
Meg fogsz lepodni te pontosan ezt csinaltad:-)) A hermmetika ott van az orrod elott az oldalon.....
De mivel nem tudod mit is jelent, vagy teves nezeteid vannak rola valakitol valahonnan, exert aztan nem tunt fel....
Ne erts felre nem hibaztatlak erte ha nem tudod, es valoszinuleg a kerdesed, vagy ahogyan megfogalmaztad nem a te szemelyes hibad, tipikus kulturalis megnyilvanulas ami a kondicionalasodbol adodik, olyan sznob emberek hatottak rad es alakitottak a tudatodat akik ezt a fajta hozzaallast kepviseltek, teged is megbiraltak ha nem tudtal valamit, es sznob modon idegen szavakkal es fel vagy felreertelmezett tudalekossaggal tanitottak teged is erre, es ezert te is ezt teszed.
Ez azonban nem jelenti azt hogy ezt muszaj automatikusan folytatnod. Ha eszreveszed, tisztaba josz vele, akkor meg tudod valtoztatni.
Ha te azt gondolod hogy a hermmetika ez vagy amaz (ki tudja micsoda szerinted) ami nincs ott az oldalon akkor KI KELLENE FEJTENED HOGY MIT IS ERTESZ ALATTA, ES MEGKERDEZNI HOGY AZ MIERT NINCS BEVONVA.
Ezt nem tetted, csak bedobsz egy szot egy magyar lapra, a szo se nem magyar se nem ertheto mindenki szamara, es te nagy fontoskodva megjegyzed hogy hat bizony micsoda hiba hogy az nincs ott.
Tenylegőőőő
Szoval akkor nezzuk csak mit is jelent az a bizonyos "Hermmetika" igazabolő Merthogy az csak hermetika eloszor is.... sok nyelven pl nemetul "hermet" angolul "hermit" az eredeti szo. Annyit jelent "maganyos" "elzarkozott". A hermit egy ember aki teljesen elzarkozik a vilagtol. A magyarban is hasznalatos "hermetikusan zart" kifejezesben tukrozodik az egyszeru eredeti jelentes. Az ugynevezett "Hermitism" vagy ahogy te mondod "Hermetika" vagy ha ugy jobban tetszik "Hermmetika" ehhez az eredeti jelenteshez nagyon kozel all. Azt jelenti hogy bizonyos tudomanyok es tanulmanyok hermetikusan elzart kornyezetben folytak, es csak egy szuk korben, es teljesen titkosan lettek tanulva, gyakorolva es fejlesztve.. Miertőő A legfobb oka ennek az Europaban eroszakosan elterjedt kereszteny vallas es inquizicios eszkozei voltak. Ha egy picit tanultal tortenelmet akkor biztos hallottal az ugynevezett boszorkanyuldozesrol, es a hihetetlen terrorrol amit a kereszteny egyhaz azokban az idokben mindennel es mindenkivel szemben alkalmazott akik nem hajtottak tokeletesen fejet az egyhaz vilagi es vallasi hatalmanak es szigoru eloirasainak. Az egyhaz spiritualis tanitasa buntetett barmit ami mas modon fordult a spiritualitas, sot akar a gyogyitas, vagy barmifele embereket segito szolgalat fele.
Vagyis uldozott minen olyan elozo tudast amely mast tanitott mint a templom. Azok az osi tudomanyok amelyeket "hermetism" neven is ismerunk ma, sokkal sokkal korabbrol erednek mnt a Keresztenyseg.
Ezek a tudomanyok visszanyulnak az emberiseg legregibb tortenelmehez. Termeszetes sok valtozason mentek at, de azert tartalmaznak megis olyan mely es a kozepkori Keresztenyseggel ellentetes tudasanyagot ami miatt el kellett rejteni, hermetikusan elzarni a vilag es az egyhaz elol, ahhoz hogy fennmaradhasson.
Szoval ennyi a "hermetism" vagy a "hermmetika" jelentese, eredete es lenyege.
Csak erdekesseg keppen jegyzem meg hogy tobbek kozott Nosztredamus alapitotta meg az ugynevezett "titkos" okkult szervezeteket, amelyekbe csak a leghaladobb legfelvilagosultabb elmek vettek reszt, es mindenkit mast kizartak--- hermetikusan elzartak magukat. Nosztredamus tobb mint szaz evvel Galileo elott elt, es pontosan tisztaban volt azzal hogy a fold a nap korul forog, az asztrologia osi tudomanyat nagyon magas fokon uzte, amellett hogy az osszes "hermetikus tudomanyokat" amelyek nagyreszt ebben az idoben valtak hermetikussa. Termeszetesen Nosztradamus is gyogyito volt mint legtobb "hermit" orvosi egyetemet is vegzett az akkor "vilagi tudomanyok" szerint.
Viszont nagyon kellett vigyaznia hogy ne vegezze maglyan, vagy inqvizicio kinzokamraiban:-))
Na most akkor nezzuk csak mik is ezek az alap tudomanyagak amelyeket kesobb "hermmetika"-kent hivnak.
Ez semmi egyeb mint a negy okkult alap tudomanyag.
Szoval minden felreertest tisztazando OKKULT es HERMMETIKA pontosan ugyanazokat a tudomnyokat jelenti. Az ami okkult hermetikussa elzartta kellett valjon a fent irt okokbol. Az"okkult" (occult) jelentese pedig mai szavakkal olyasmit jelent hogy "szent" "szentseges" "magassagos" (nem kifejezetten a kereszteny ertelemben, hiszen joval elobbi idobol ered, az angol "divine" szo all kozel hozza amit magyarul "termeszet feletti"-kent ertunk valojaban: a termeszetet alkoto erok) Szoval mik is ezek a tudomanyokő Az Europai hagyomanyban (mert termeszetesen van egyeb is nem csak Europai) ez a negy alap tudomanyag orizte az osi tudast.
Ezek:
1. Szammisztika (numerology)
2. Csillagfejtes (astrology)
2. Alkemia (alchemy)
2. Tarot
Tehat ez a Hermmetika, es ez az Okkult.
A Tarot-ot tartjak az alap szimbolikus rendszernek, ami magaba foglalja azokat az osszefuggeseket amelyeken a masik harom tudomanyag alapszik. Hogy ez igy van-e vagy sem, az vegul is kerdes, egy biztos ez a negy tudomanyag mind a metafizikus osszefuggeseket keresi a megnyilvanulo foldi dolgok mogott. Az is igaz hogy a Tarot szimbolikus nyelve nagyon szorosan osszefugg mind a harom masik tudomanyaggal.
De most mielott tovabbmennek, nezzunk csak utanna mit is jelent a kovetkezo szo, metafizika szo igazaban..
Metafizika azt jelenti hogy "mental-fizikai". Ez pedig azt jelenti hogy az ertelmi, szellemi eredeti okozo ero amely eredmenyezi az okozatot, a fizikait. Vagyis hogy mi a felsobb, a magasabb ok, torveny, amely nem a fizikai vilagban van. Ott csupan az eredmeny van.
Ehhez meg hozza kell tennem hogy eredetileg a szo "mental" ertelmet jelentett, es egy olyan osi tudas tukrozodik ebben a szoban amely az ertelmet mindenben es mindenutt es minden okakakent egyertelmuen latta es ertette, tehat kb. az amit ma ertelemnek, intelligencianak hivunk.
Vagyis metafizika azt jelenti ertelemi, vagy elmei elmeleti absztrakt sik, nem fizikai sik. Ehhez meg kell azt erteni hogy az amit ma spiritualisnak, ezoterikusnak metafizikusnak vagy termeszetfolottinek hivunk, az abban az idoben amikor ezek a tudomanyok az emberiseg nagyon korai tortenelmeben kialakultak, egyszeruen egy mindent atitato ertelemnek volt felfogva amely mindig es mindenutt es mindenben jelen van.
Ami igaz is, es es ugy is van, mindig volt es lesz, viszont ez a tudas a hosszu evezredek alatt elveszett, es ma mar nem termeszetes mindnyajunknak hogy ez az ertelem mindenben megnyilvanul es mindenben jelen van, a fizikai vilagban eppugy mint a nem fizikaiban. Abban az idoben ahonnan ezek a tudomanyok eredtek az magatol ertetodo volt hogy ez az ertelem, szellem, ez nemcsak fizikailag nyilvanul meg, es az is hogy a valodi okok azok nem a fizikai vilagban keresendok hanem ennek az ertelemnek a torvenyszerusegeiben, amelyek csak megnyilvanulnak a fizikai vilagban..
A metafizika szo tehat egyszeruen a VALODI OKOK mukodesi torvenyeit vizsgalja. "Fizika" eredetileg torvenyszeruseget jelentett es nem fizikat ugy ahogy ma ertjuk. Ezekbol a torvenyszerusegekbol kesobb csak a fizikai torvenyszerusegek lettek "fizikanak" ertve, innen ered a szavunk mai ertelme.
Tehat metafizika valodi ertelme semmi egyeb mint a torvenyszerusegei annak a mindent athato ertelemnek amely a vilagot es a dolgokat formalja es amelynek hatasara barmi a vilagban megnyilvanul akar fizikai akar nem fizikai. Az is termeszetesseggel ertve volt, hogy a dolgok eloszor egy konnyebb "format" oltenek, amely nem fizikai (asztral siknak hivjuk ezt ma) es csak utanna ennek az asztral siknak mintajara alakulnak a szilardabb fizikai megnyilvanulasok. Az asztral sik termeszetesseggel ertelmesnek "mental" -nak volt ertve, ahogy az is, es senkinek nem jutott eszebe a fizikait eroltetni amig a mental- asztral sik nem lett kicserelve. Akarmirol volt is szo.
A magyar nyelv egyebkent huen tukrozi ezt a tortenelem elotti ertest
A "szellem" szo a magyar nyelvben ramutat erre az egyszer volt mely tudasra, mai napig is nyelvunkben orizzuk a maradvanyat.. A "szellem" szo mind a ket fogalmat jelenti, azt is hogy "elme= ertelem" (pl szellemi dolgozok, vagy szellemi termek) es azt is hogy nem fizikai, vagy fizikai megnyilvanulas nelkuli, vagy afolotti. Pl. "szellem van a hazban, vagy jonnek a szellemek stb "
Tehat az Okkult es a Hermmetika ugyanaz a dolog, amely lenyegeben osi tudomanyok szerint a dolgok metafizikus okait es osszefuggeseit tanulmanyozta. Termeszetesen aztan a kulonbozo elzart es egymassal tobbe nem erintkezo helyeken az eredeti hagyomanyok kulonbozokeppen maradtak fenn, es kulonbozokeppen lettek ertelmezve, tovabbadva es tovabbfejlesztve. Al-agak alakultak, rengeteg ellenorizetlen tevedes kerult itt ott bele, es a kommunikacio hianya es lehetetlensege miatt sok esetben egymasrol mit sem tudtak exek a csoportok sot, ellensegnek kepzeltek egymast es feltek egymastol. Sok esetben elveszett az eredet konkret tudasa, csak reszletek maradtak fenn es mivel csak nagyon zart korokben lett gyakorolva, termeszetesen sok hokusz pokusz lett hozzatapasztva. .
Na most nezzuk a kovetkezo szot Ezoterika. Termeszetes, o sem esik messze ettol a "fatol" hiszen hat ennek gyumolcse.:-) Gyakorlatilag ugyanezeket az alaptudomanyokat jelenti. Exoterika azt jelenti mindennapi, altalanos, az elet vilagi es anyagi dolgai, gyakorlati vilagi tenyezokkel. Ezoterika pedig a melyebb okok feltarasa , a lelek, a szelllem es magasabb osszefuggesek vilaga. Maris ott vagyunk a metafizikanal, hermetikanal vagy okkultnal. Az okkult tudomanyok eredetileg spiritualis fejlodes celjat szolgaltak. A kozepkorban ezek a tudomanyok teljesen titkosultak, de mar elotte is bizonyos foku lassu kirekesztodesuk megkezdodott, mivel az emberi tarsadalom sokkal inkabb a materialis fele fordult. Vagyis nagyon sok esetben meg a kozepkor elott joval az ugynevezett okkult tudomanyok exoterikus (mindennapi, es anyagias, vilagi) celokra lettek felhasznalva. Ez tulelesuk fennmaradasuk celjat szolgalta. Tehat peldaul az asztrologianak van exoterikus es ezoterikus oldala. Az eredeti cel (segitseg spiritualis fejlodeshez) egyre jobban elsullyedt, mignem a kozepkorban teljesen elzarkozott a vilag elol.
Szoval kulonbozo helyeken kulonbozo szavak (es persze kulonbozo nyelveken) jelentettek kesobb ugyanazt a tudomanyt vagy annak valamilyen kicsit megvaltozott hagyomanyat vagy alagat, de a lenyeg ugyanaz. Az Europai titkos tudomanyokrol, azaz titkossa valt osi tudomanyokrol van szo mindegyik szo alatt. Ugyanazokrol.
Szoval annak a kedves olvasonak aki hianyolta a hermetikat errol az oldalrol csak azt mondhatom, itt van elotted, ezekrol a tudomanyokrol szol az egesz oldal, amit valaha hermetikanak neveztek. Ha barmi hianyzik az legfeljebb ha az alkemia (alchemy) ami szinten felreertesek soran "aranycsinalasnak" lett ertelmezve a kozepkor alatt. A valodi alapja az alkemianak az ugynevezett "materializalas" volt. Ez azt jelenti hogy kozvetlen materialis megnyilvanitas akarat utjan az asztral (nem fizikai) sikrol a fizikai sikra. Beleertve azt is hogy semmibol teremteni valamit, es azt is hogy megvaltoztatni egy anyag halmaz molekuralis osszetevoit, ami azt eredmenyezi hogy egy masik anyag valik belole.
Ez egy nagyon osi tudomany, es teljeseggel lehetseges, csupan az a bibi benne hogy kizarolag a legmagasabban fejlett emberek, lelkek kepesek ra. A magasan feljett egyszeruen azt jelenti hogy spiritualisan megvilagosodott, ami pedig annyit jelent hogy azzal ami a teremto ero maga (Isten a mai fogalmaink szerint) azzal, annak akarataval es tudataval egyesul az emberi formaban elo lelek. Ezek nem masok mint
spiritualis nagymesterek, (pl Jezus, Buddha, Babaji, hogy csak nehanyat emlitsek a legnagyobbak kozul utolso korainkbol) akik kepesek materializalasra, barmit materializalni tudnak egyszeruen akaratuk altal. Ez azert van igy roviden szolva mert tudatukat es akaratukat egyesitettek azzal az erovel amit Isten maga. Namost az a bizonhos bibi abban van hogy mivel akaratuk egyesult isten akarataval csakis olyan dolgokat materializalnak amelyek valaki masnak vagy masoknak a spiritualis fejlodesehez szukseges:-)) Szoval nem olyasmit ami szerzesi vagyat szolgal ki:-)
Tehat ha spiritualis evoluciohoz egy (vagy tobb) oszinte es ertekes tanitvanynak valamilyen materialis dolog eppen fontos, akkor ezt minden tovabbi nelkul materializaljak, egyenes uton az asztral sikrol. Mert az fontos, indokolt olyan celert amelyet rajtuk at Isten tamogat es Csak nehany pelda erre: Jezus megeteti a tomeget amely ot hallgatja. Abbol a kicsi halbol es kenyerbol ami epp van a tanitvanyoknak, tobbezres tomegnek jut, hogy mindenki jollalik sot a maradekot nem gyozik osszeszedni. A lenyeg az nem elore iger elelmet, es nem azert teremti meg hogy meghallgassak. Forditva. Miutan meghallgattak, maguktol szabad akaratbol, utanna latja vendegul oket.
Materializal elelmet, mert az szolgalja az adott pillanatban a spiritualis fejlodest. Egy masik pelda: Babaji az Indiai hires tanito mester materializal egy egesz palotat mert egy tanitvanya aki tobb eleten at dolgozott sajat spiritualis fejlodesen, (Lahiri Mahasaya) ezt az egy kivansagot nem tudta teljesen elengedni a tudatalattijabol annak ellenere hogy oszinten akarta sok eleten at. A betoltetlen foldi kivansagok akadalyozzak a spiritualis fejlodest, vagy annak befejezeset. Ezert Babaji egy egesz hatalmas palotat materializalt az asztral sikrol mert pontosan tudta hogy tanitvanyanak ket nap eleg lesz ahhoz hogy tullepjen ezen a kivansagon. Igy is tortent. Ez megint spiritualis fejlodest szolgalt, es ezert tortent. De leteznek kisebb materializaciok is, targyak megjelenese a fizikai vilagban amelyek spiritualis uzenet hordoznak a kereso szamara.
A felreerteseket termeszetesen a teljesen kulonbozo tudatossagi szint okozta amellyel a kozepkorban sokak az okkult vagy hermmetika tudomanyat szerzesre akartak hasznalni. Ezert alakult ki ez a teljesen teves fogalom "aranycsinalas". Abbol a tudasbol ered hogy az asztral vilagbol materializalt targyak altalaban megrazoan gyonyoruek es nem foghatok a fizikai vilag targyaihoz, mert egyreszt tokeletesebbek, masreszt olyan vibraciojuk es fenyuk van amihez nagyon keves fizikai targy hasonlithato. Eredetileg nagymesterek adtak at egymasnak a "setabotot" ezekben a tudomanyokban, es gyakran az uzenet a spiritualis megbizas egy egy asztral (materializalt) amulett formajaban kerult tanitotol tanitvanyig. Ezek az amulettek miutan betoltottek celjukat, egyszeruen eltunnek, visszamennek oda ahonnan valok az asztral nem fizikai vilagba. (Pl. Paramahansa Yogananda amulettje amit edesanyjara bizott egy mester, es Yogananda ebbol meritett spiritualis erot es biztatast edesanyja halala utan. Az amulett kesobb betoltve utmutatoi szerepet eltunt a fizikai vilagbol)
Szoval a kozepkori hozzaallas ezt a tudomanyt megprobalta szerzesvagyra kihasznalni, es nem ertette hogy ez egyszeruen lehetetlen. Es ezert termeszetesen nem is mukodott:-)) Egy ket ugynevezett szent "mantra" (szo, vagy hangcsoport) megmaradt de rosszul probaltak hasznalni ami miatt aztan tobbet artott mint hasznalt. Ugyanis van egy olyan tulajdonsaga a torvenyszerusegeknek hogy minel nagyobb tudast probal valaki kihasznalni rossz ertelemben, annal nagyobb lesz a ra visszameno negativ kovetkezmeny. Ezert fuzodik az alkemiahoz mindenfele remtortenet, es ezert fugg ossze az "ordongosseggel" Eredetileg semmi koze hozza.
Amellett az alkemianak van egy masik aga is, es ez pedig semmi egyeb mint a gyogyitas tudomanya. Ez valaha termeszetszeruleg kettos volt, fizikai es asztralis. Ebbol fejlodott ki a mai orvostudomany ami csak fizikai, es ebbol fejlodott ki az ugynevezett alternativ gyogyaszat, a gyogynovenyek, a herbal ellenszerek tudomanya (ami miatt nagyon sok oszinte gyogyito a boszorkanyuldozesek aldozata lett, es ez az oka amiert nagyon keves maradt fent ebbol az osi tudomanybol) es a spiritualis, mentalis alternativ gyogyaszat is innen ered, amely a gondolati es lelki azaz az asztralis sikot kezeli elsosorban.
Tehat amig a teljesen elferdult ertelmetlen es alapjaiban felreertett "aranycinalo" alkemiarol nem talasz a Kozmosz honlapjan anyagot, ami nagyon helyes mert minek nepszerusiteni felreerteseket, addig a gyogyito oldalalahoz az alkemianak a medikus vagy gyogyito asztrologia szorosan kapcsolodik, tehat az sem igaz hogy ez nincs egyaltalan kepviselve a negy hermetikus tudomany kozul.
Szoval remelem hogy mindezzel sikerult egy kicsit ravilagitani nehany sejtelmesnek tuno vagy felreertett fogalomra es szora, azok eredetere, es valodi jelentesereőő
Meg annyit, az en szemelyes tanacsom az volna, soha ne szegyeljen senki semmit kerdezni, mert kerdezni soha nem szegyen. Az inkabb ha ugy teszunk mintha tudnank valamit es kozben felrevezetunk masokat.
Es ha egy kerdesre nem adnak egyszeru, magyar szavakkal megmagyarazhato es vilagosan ertheto valaszt, akkor nagyon valoszinu hogy az illeto aki magyaraz maga se tudja hogy mirol beszel.
Akkor meg igazan kar hitelt adni neki, teljesen mindegy hogy milyen "okosan hangzo" idegen szavakat kever bele, nem igazőő
Szeretettel es Fennyel
Lia Breznay

Ismeretlen Internetes forrásból
2004-01-18


Ennek az írásnak a tetszési indexe: 5   (1 értékelés alapján)
Kérlek értékeld ezt az írást , klikkelj az értékelésednek megfelelő csilllagra,
majd a mehet gombra... köszönöm!

  

Vissza a  témakörhöz


AsztrálFény
Ha tetszik ez az oldal, oszd meg az ismerőseiddel a Facebook-on! Ha tetszik ez az oldal, oszd meg az ismerőseiddel.

AsztrálFény
AsztrálFény - Ezoterikus Stúdió
Ügyfélszolgálat, e-mail:info@asztralfeny.hu, telefon: 06-30 820-1008
© 1998 - Minden jog fenntartva!

Az AsztrálFény oldalak az Internet Explorer böngészőre vannak optimalizálva.

hirdetés


 
AsztrálFény nyitó oldal AsztrálFény nyitó oldal

 

Kedves Vendég!

Még nem vagy bejelentkezve.
»»
Bejelentkezés
««

Ha még nem vagy regisztrálva:
»»
Regisztráció
««

Jelenleg rajtad kívül
15 vendég
nézegeti az
AsztrálFény
oldalakat

 
Fent vagyunk a Facebook-on is!
Ha tetszik ez az oldal, oszd meg az ismerőseiddel a Facebook-on!
Ha tetszik ez az oldal
ajáld másoknak is ...

 
Halott nevek könyve

"A Necronomicon története és sorsa szinte mesébe illő, valamint az az út, melyet az idő labirintusában végigfut, hogy eljuthasson korunkig. Keletkezésérol annyi sejthető, hogy Abdul Alhazred (az őrült arab) jegyezte le az eredeti változatot Kr. u. 730 körül Kitab Al Azif címen...
 
 
Partnerprogram

  Pénz...
   Pénz...
    Pénz...
Partner program
Legyen a
partnerünk!

Keressen pénzt,
a mi segítségünkel!
»klikk...«
info@asztralfeny.hu