AsztrálFény nyitóoldal
hirdetés
-Új AsztrálFény oldal
Kincsesbánya - ezotérikus írások Kincsesbánya
Az AsztrálFény - ezotérikus parapszichológia oldalaihoz
kapcsolódó írások, olvasmányok, kivonatok,
jegyzetek, képek, stb.


Vissza a  témakörhöz

Arcolvasás

Erre a kincsre eddig 18000 alkalommal voltak kíváncsiak.


A jellem és a sors elemzése az ember arcvonásai alapján olyan ősi, hogy létrejöttének sem idejét, sem helyét nem tudjuk meghatározni - valószínűleg egyidős magával az emberrel. Az arcismeret már akkor ősrégi volt, amikor az ember először kezdett keresni útmutatásokat a csillagok állásában és a tenyér vonalaiban.

Egy kis történelmi visszapillantás: elmondható, hogy Nyugaton az arcvonások értelmezésének első rendszerezett leírásáról Empedoklész filozófiai értekezéseiben olvashatunk, aki Szicilia Akragasz nevű görög kolóniáján élt Kr. e. az ötödik században. /Arisztotelész őt tartotta a retorika atyjának, Galenosz pedig az itáliai orvoslás atyjának nevezte./ Az általa képviselt eszméket fejlesztette jelentősen tovább a kószbeli Hippokratész (kb. Kr. e. 460 - 377), az "orvostudomány atyja", aki feltételezte, hogy az empedoklészi négy elem /Tűz, Levegő, Víz és Föld/ az emberi testben négy életadó folyadék formájában nyilvánul meg.

Ezek dominanciája szerint négy fő típust képviselő ember létezik, a szangvinikus, a kolerikus, a flegmatikus és a melankolikus.

A fiziognómiáról az általunk ismert első könyvet Arisztotelész (Kr. e. 384 - 322), Platón tanítványa, Nagy Sándor nevelője írta " A természetnek a fiziognómiával kapcsolatos titkai feltárása" címen, bár nem minden szakértő hisz benne, hogy a munka valóban az ő alkotása lenne. A hat fejezetből álló könyv tágabb értelemben foglalkozik a fiziognómiával és leírja a test valamennyi részének a jelentését a fejtől a lábig. Meghatározó mű, mert ez az az alap, amelyre a nyugati fiziognómia épült, s amelyen több, mint kétezer éven át fennmaradt. Valójában a legtöbb későbbi munka alig több Arisztotelész művének átdolgozásánál, s híján van minden eredeti gondolatnak, vagy önálló megfigyelésnek. Arisztotelész öt elemű rendszere párhuzamot mutat a kínaiakéval, akik nagyjából vele egyidőben alkották meg az öt elemről szóló elméletüket, valamint a maguk foziognómiai rendszerét, amely - több fontos kiegészítéssel - mind a mai napig létezik.

Ez után a rövid visszatekintés után visszatérve a fiziognómia mai pozíciójához: elmondhatjuk, hogy az arc vonásainak és jellemző jegyeinek alapszintű értelmezése mindennapi életünk része lett, egy olyan rutin, amelyet bizonyos mértékig minden esetben elvégzünk, amikor új arccal találkozunk.
Ennek során ébredt spontán érzelmi reakcióink olyannyira hevesek is lehetnek, hogy "első látásra beleszerethetünk" valakibe. Ugyanakkor más arcok legalább ennyire taszíthatnak, megrémíthetnek, vagy elborzaszthatnak, bár nagy többségük - a statisztikai minta átlaga - egyszerűen hidegen hagy bennünket. Ezt a természetes elemzést tükrözi a hétköznapi szleng számos hivatkozása az arc egyes részleteire, mint "intelligens homlok", "kedves szem", "kíváncsi orr" "érzéki ajkak", "kegyetlen száj", vagy "erőtlen áll". Ezek arra utalnak, hogy az arcismeret ma legalább olyan széles körben gyakorolt művelet, mint hajdanán. Ösztönös emberi késztetésünk mások arcában olvasni.

Napjaink számítógépes fiziognómiája a jellem és a vérmérséklet, a lélek és a sors, a múlt és a jövő megértésének oly mértékben elismert módszere, mint a tenyér kozmikus vonalainak analízise, vagy az asztrológiai képlet elemzése. Beleillesztettük tehát ezt a módszert "Kozmosz '2000 Professional for Windows" nevű, ezoterikus összefoglalásra törekvő rendszerünkbe, mert az arcismeret a jellemelemzésnek és a jövendölésnek olyan egyenrangú ősi és egzakt módszere, mint a tenyéranalízis, vagy az asztrológia. Utóbbiakhoz hasonlóan mindenkinek hasznára válhat és hozzásegíthet bennünket ahhoz, hogy megértsük nemcsak saját jellemünket és sorsunkat, de szeretteink, barátaink, ellenségeink, vagy az élet bármely területén velünk szembe- vagy mellénk kerülő embertársaink jellemét és sorsát is.

Ismeretlen Internetes forrásból
2004-01-18


Ennek az írásnak a tetszési indexe: 4   (3 értékelés alapján)
Kérlek értékeld ezt az írást , klikkelj az értékelésednek megfelelő csilllagra,
majd a mehet gombra... köszönöm!

  

Vissza a  témakörhöz


AsztrálFény
Ha tetszik ez az oldal, oszd meg az ismerőseiddel a Facebook-on! Ha tetszik ez az oldal, oszd meg az ismerőseiddel.

AsztrálFény
AsztrálFény - Ezoterikus Stúdió
Ügyfélszolgálat, e-mail:info@asztralfeny.hu, telefon: 06-30 820-1008
© 1998 - Minden jog fenntartva!

Az AsztrálFény oldalak az Internet Explorer böngészőre vannak optimalizálva.

hirdetés


 
AsztrálFény nyitó oldal AsztrálFény nyitó oldal

 

Kedves Vendég!

Még nem vagy bejelentkezve.
»»
Bejelentkezés
««

Ha még nem vagy regisztrálva:
»»
Regisztráció
««

Jelenleg rajtad kívül
2 vendég
nézegeti az
AsztrálFény
oldalakat

 
Fent vagyunk a Facebook-on is!
Ha tetszik ez az oldal, oszd meg az ismerőseiddel a Facebook-on!
Ha tetszik ez az oldal
ajáld másoknak is ...

 
Egy pár gondolat a bőn fogalmáról

Bennünk mélyreható változást kell eredményeznie a megbánásnak: hitet ad az újrakezdéshez, reménységet ahhoz, hogy mások lehetünk, s közben azok iránti megértéssel, türelemmel is betölt, akiknél a mienkhez hasonló botlásokkal találkozunk.
 
 
Partnerprogram

  Pénz...
   Pénz...
    Pénz...
Partner program
Legyen a
partnerünk!

Keressen pénzt,
a mi segítségünkel!
»klikk...«
info@asztralfeny.hu