AsztrálFény nyitóoldal
hirdetés
-Új AsztrálFény oldal
Kincsesbánya - ezotérikus írások Kincsesbánya
Az AsztrálFény - ezotérikus parapszichológia oldalaihoz
kapcsolódó írások, olvasmányok, kivonatok,
jegyzetek, képek, stb.


Vissza a  témakörhöz

A lúgos és a savas víz élettani hatása

Erre a kincsre eddig 23565 alkalommal voltak kíváncsiak.


A ma kor embere életmódjával olyan helyzetet teremt mely az egészsége szempontjából, kedvezőtlen, gondolok itt a kevés mozgásra, a helytelen táplálkozásra, a túlzott stresszre, a rohanó életre, a pihegő légzésre, stb.
Ezek a tényezők jelentősen befolyásolják, hogy a szervezet lassan de biztosan elsavasodik, mely azután a korai betegségek egyik okozójává válik.
A szervezetben leggyakrabban előforduló szerves sav termékek az ecetsav, szénsav, húgysav, tejsav, zsírsav, stb. Ezek közül néhány túlzott mennyiségben izületi bántalmakat, gyulladást, köszvényt, reumát, okozhatnak és sajnos okoznak is sokaknál. Az életkorral összefüggő betegségek manapság már fiatalkorban elkezdődnek. Egyre gyakoribb hogy a fiatal emberek prosztata problémákkal, izületi gyulladással, reumával küszködnek.
Azzal majd mindenki egyetért, hogy öreg korára szeretne egészséges lenni, de ennek az ára, hogy ez idő alatt kitartó, és türelmes munkával törődjön az egészsége megőrzésén.
A savas bomlástermékek szervezetben történő lassú, de folyamatos felhalmozódásának a visszafordítása megállítja az öregedési folyamatot, és folyamatosan csökkenti a savas felhalmozódást és a tárolt savak mennyiségét. Ez visszafordítja az öregedést, és lassan de biztosan megszünteti az életkorral összefüggő betegségeket. Ebben a folyamatban a lúgos víz használata sokat segíthet. Az említett savasság és lúgosság a pH értékkel van összefüggésben.
A szervezetben a vér pH értéke 7,35 és 7,45 között van. A szervezetben a pH érték más és más, így pl. a gyomor pH-ja 1,5, a nyál 6,4, a vizelet 5,5-6, a hasnyál 8,8, a bőr 4,7.
A pH szó a francia pouviór hydrogéne kifejezésből ered, jelentése a hidrogén kitevő, vagy hidrogénerő. A pH mérése a hidrogén potenciál mérése. A pH-val egy anyag savasságát vagy lúgosságát egy 1-től 14-ig tartó logaritmikus skálán fejezzük ki. A z érték a hidrogén koncentráció negatív logaritmusa. A 0 pH azt jelenti, az adott anyag a legsavasabb, vagyis teljesen telített hidrogénionokkal. Ez az anyag már nem tud felvenni több hidrogéniont. A legmagasabb, 14-es érték azt jelenti, hogy az adott anyag a leglúgosabb egyáltalán nincs benne hidrogénion. A 7-es érték semleges anyagot mutat.
A tiszta vagy semleges víz pH-ja 7, a H+ és OH—-ionok száma egyensúlyban van. Ha több a H+-ion mint OH—, akkor savas, ha kevesebb , akkor lúgos.
Az ionizált lúgos víz fogyasztásával az öregedési folyamat megfordítható, és a bomlástermékek mennyisége hosszabb távon egy fiatalember szintjére csökkenthető. Napi fél-másfél liter lúgos víz elfogyasztásával és normálisan kiegyensúlyozott étrend mellett a keletkező szerves bomlástermékek eltávolíthatók a szervezetből.
Az ionizációs folyamat úgy zajlódik le, hogy az elektromos áram hatására a vízben lévő pozitív ionok a negatív elektród a katód felé vándorolnak, a negatív ionok a pozitív elektród az anód felé mozognak. Amikor az elektromos áram megszőnik az oldott ionok fokozatosan visszarendeződnek, a víz pedig visszatér a semleges állapothoz.
A vízmolekula a H2O az ionizáció során egy hidrogén ionra H+ bomlik, mely az előbb említett katódra vándorol és egy hidroxidionra OH— bomlik, mely az anódra vándorol.
Ezt a folyamatot egy vízaktívátorral érhetjük el, amit ma Magyarországon a Kombucha Hungari KFT. 2151 Fót, Bánya u.17. / Tel:06-27/358-465 /gyárt és forgalmaz.
A vízaktívátor egy másfél literes mőanyag edény, melynek a tetejébe / mely könnyen levehető /van beszerelve a két darab titán elektróda az anód és a katód. Ezekhez csatlakoztatható a hálózati adapter pozitív / piros /és negatív / fekete / érintkezői. Az edény egy kivehető filterrel van ellátva, amely biztosítja az ion vándorlást, és kettéválasztja az edényt a lúgos és savas részre. Továbbá az edény tetejébe van beszerelve az ionizálás után a lúgos, és sava víz kinyerésére szolgáló szerkezet A víz ionizálására körülbelül egy óra szükséges. Az így kinyerhető lúgos víz pH-ja kb. 10-es, a savas víz pH-ja kb. 3 értékő lesz.
Fontos, hogy a lúgos vizet ne fogyasszuk étkezés közben, vagy röviddel étkezés után. A gyomornedv nagyon savas 1,5 pH-jú, ami az elfogyasztott ételek emésztéséhez szükséges. A lúgos vizet fél-egy órával étkezés előtt vagy után célszerő fogyasztani.
A lúgos vizet belsőleg, a savast pedig elsősorban külsőleg érdemes alkalmazni.

Mire hat a lúgos víz:
Jótékonyan hat az úgynevezett életkortól függő és más betegségek kezelésénél,
Visszafordítja az öregedési folyamatot.
Közömbösíti a testben felhalmozódott savas bomlástermékeket.
Az A,- E, C-vitaminhoz, valamint a szelénhez hasonlóan erős antioxidáns, mellékhatások nélkül. Az iontöltés hatástalanítja a szabadgyököket.
Nagy mennyiségő oxigénnel látja el a szervezetet.
Csökkenti a fájdalmat.
Energiát ad.
Közömbösíti az acidózist / savasságot /.
Erősíti és élénkíti az immunrendszert.
Enyhíti a stresszt.

Mire hat a savas víz:
Mellékhatások nélkül kezelhetők a pattanások.
Jótékony hatással van korpa kezelésében.
Gyógyítja a krónikus száraz szemeket.
Jó az ekcéma kezelésére.
Nagyon hatásos öblítő, a haj csillogó és egészséges lesz.
Hidratálja a és puhítja a bőrt.
A sebek gyorsabban gyógyulnak, és fertőtleníthetők az ionizált savas vízzel.
A lábszár ionizált savas vízzel való borogatásával sikeresen kezelhető a cukorbetegség okozta lábszárfekély.
Sikeresen kezelhető vele a gombás bőr.
Orvosolja a rovarcsípések okozta fájdalmat, és viszketést.
Ionizált savas vízzel megmosva fertőtleníthetjük az élelmiszereket, például a zöldségeket, gyümölcsöket.
Elpusztítja a legtöbb baktériumot.

A fentiek alapján érdemes kipróbálni ezt a módszert s a hétköznapi életbe beilleszteni és folyamatosan figyelni hogyan változtatja jó irányba egészségi állapotunkat.


Budapest,2002. Herald W. Tietze
Fiatalodj, ne öregedj!
Mőve nyomán

Ismeretlen Internetes forrásból
2004-01-18


Ennek az írásnak a tetszési indexe: 4.9   (8 értékelés alapján)
Kérlek értékeld ezt az írást , klikkelj az értékelésednek megfelelő csilllagra,
majd a mehet gombra... köszönöm!

  

Vissza a  témakörhöz


AsztrálFény
Ha tetszik ez az oldal, oszd meg az ismerőseiddel a Facebook-on! Ha tetszik ez az oldal, oszd meg az ismerőseiddel.

AsztrálFény
AsztrálFény - Ezoterikus Stúdió
Ügyfélszolgálat, e-mail:info@asztralfeny.hu, telefon: 06-30 820-1008
© 1998 - Minden jog fenntartva!

Az AsztrálFény oldalak az Internet Explorer böngészőre vannak optimalizálva.

hirdetés


 
AsztrálFény nyitó oldal AsztrálFény nyitó oldal

 

Kedves Vendég!

Még nem vagy bejelentkezve.
»»
Bejelentkezés
««

Ha még nem vagy regisztrálva:
»»
Regisztráció
««

Jelenleg csak te
nézegeted az
AsztrálFény
oldalakat

 
Fent vagyunk a Facebook-on is!
Ha tetszik ez az oldal, oszd meg az ismerőseiddel a Facebook-on!
Ha tetszik ez az oldal
ajáld másoknak is ...

 
A szeretet

Elértünk sorozatunk 3. és egyben utolsó tagjához, a Szeretet Erényéhez. Ez az a "dolog" amiről, sok milliónyi kötetet töltöttek meg a többé-kevésbé hozzáértők, és mégis csak keveseknek sikerült az igazi lényeget megragadniuk. Persze tudnunk kell, hogy nem is a könyvekben fogjuk megtalálni ezt...
 
 
Partnerprogram

  Pénz...
   Pénz...
    Pénz...
Partner program
Legyen a
partnerünk!

Keressen pénzt,
a mi segítségünkel!
»klikk...«
info@asztralfeny.hu