AsztrálFény nyitóoldal
hirdetés
-Új AsztrálFény oldal
Kincsesbánya - ezotérikus írások Kincsesbánya
Az AsztrálFény - ezotérikus parapszichológia oldalaihoz
kapcsolódó írások, olvasmányok, kivonatok,
jegyzetek, képek, stb.


Vissza a  témakörhöz

Az asztrológiáról és a tranzitokról

Erre a kincsre eddig 13166 alkalommal voltak kíváncsiak.


Alaptétel, hogy az asztrológia a radix-on alapszik. Ez mindennek az alapja. A radix egy latin szó: gyökeret jelent, azaz alapot, mint ahogyan mondjuk a növény is csak úgy tud felépülni, ha gyökere van. Az analógia azért is nem pontos, mert ő ezt növeszti. Vagy vegyünk egy épületet, az sem állhat meg, ha nincs alapja, amire felépül. Az asztrológia onnan indul ki, hogy alapnak azt tekinti, amikor egy emberke - egy lélek - leszületik. Tehát a gondolatot továbbvive az ő alapja az az időpont, amikor először fellélegzik, felsír.

Továbbá az, _ahol_ ezt teszi, és ez egy hely, aminek földrajzi koordinátái vannak. Továbbá az az elv is asztrológiai alapnak számít, hogy az ebben a pillanatban az ekliptikán elhelyezkedő planéták kozmikus pozícióinak konstellációi és a lokális elhelyezkedésük (arról a pontról nézve, ahol látszanak) és ez egyben meghatározza a horoszkóp tengelyeit AC-DC, MC-IC, valamint a tengelyekre felépülő valamilyen házrendszer (általában Placidus) is egy alapnak tekinthető. A planéták, mint princípiumok kozmikus, lokális helyzete és az egymással alkotott fényszögei egy ősi megfigyelésekre (statisztikának tekinthető ez a megfigyelés, hiszen több ezer év vizsgálatain nyugszik) alapuló szimbólumrendszer szerint fejtik ki hatásukat, és ez a hatás alapvetően meghatározza a szülött jellemét és életútját.

Ez a _Natal_ azaz születési horoszkóp. Tulajdonképpen egy olyan meghatározó faktor, amely tulajdonképpen az egyén sorsa. Pontosabban (Vojth Peti féle pontosítás) annak ideális tendenciáit. Eszerint tud élni, ez számára az élet színpada abban a darabban, (szituációban) amibe _beleszületett_. Megszületett, él, játssza a szerepét. Ha jól játssza, akkor jutalom várja, hiszen amikor vége a darabnak, mindenki tapsol. De lehet, hogy nem sikerül jól eljátszania, hiszen a színésznek is lehetnek rossz napjai (itt inkább kozmikus napokról beszélnék, hiszen ez emberi mércével mérve egy egész élet, amit talán az "istenek" néznek, talán ok a közönség... ). Ilyenkor egy - egy bakikor, nem sikeres megoldásokkor pl. a közönség nem jól reagál, nem tudom, talán rossz értelemben füttyög, beszól, stb...

Ez visszatérve az asztrológiára (ezoterikára, hiszen több fajta okkult rendszer szerinti megfigyelés mutat egyirányba) az egyén életében figyelmeztetésekként nyilvánul meg. Tudod. Ha nem jó úton halad (nem tetszik a közönségnek, aki már ezerszer látta a darabot) akkor jönnek a figyelmeztetések. Csak itt nem füttyögnek, de azért más formában lehet (sőt van is) beszólás. Jön a jelzés először szelíden. Nem sikerülnek a dolgaid, kudarcot vallanak a terveid, nagyon szeretnél valamit elérni, de sikertelen vagy, falakba ütközöl. Ha felismered a jelzéseket (szinte pavlovi reflex, - de rossz hasonlat- nem a jó gombot nyomod, megüt az áram) változtatsz. És ha jó irányba, megint nyugodt, kiegyensúlyozott, sikeres, megelégedett leszel. Ha nem ismered fel, továbbra is más utat jársz, nem térsz vissza az általad választott ösvényre (bocsi, ez már karmikus dolog, ebbe inkább most nem mennék bele) akkor komolyabb figyelmeztetést kapsz. Betegségek, egészségi problémák, általános rossz közérzet, depresszió, stb... Ezeket átgondolva visszatérhetsz az ösvényre, életutadra. Ha valamilyen okból ezt sem fogadod el, akkor jöhetnek a még komolyabb figyelmeztetések. Tragédiák, csonkulások, nagyon közelállók tragikus és "érthetetlen" elvesztése, igazán kemény életminőség romlások. És ezek hatására megtérsz. Visszatalálsz az útra. De lehet, hogy még ekkor sem, ekkor jöhetnek a megsemmisítő erejő retorziók.

De nagyon elkanyarodtam, ahhoz képest, hogy igazán röviden szerettem volna elmondani a tranzitokat. Merthogy azokról eddig még csak szó sem volt. Tehát az életed legfontosabb dolgait meghatározóak a születéskori (radix) planétaállások. Csakhogy ezek a planéták nem állnak meg. A radix egy kozmikus pillanatfelvétel, és aztán a planéták haladnak tovább a pályájukon. (Ne menjünk bele, hogy csupán fizikaiak azok a törvények, amelyek szerint haladnak). Mindenesetre a radix állásukhoz képes folyamatosan változnak pozícióik. És az idő során más és más fényszögeket alkotnak azzal a kozmikus állóképpel, amelyet az asztrológia radix állásnak tekint. És a planéták fényszögei azok kozmikus és lokális pozíciója szerint, ha az egyénre és annak sorsára. A planétáknak ezeket a továbbhaladását nevezik tranzitálásnak, azaz áthaladásnak a szülött radix pozícióin. És mikor milyen princípium tranzitál, a megfigyelések szerint olyan hatások érik a szülöttet. Mondjuk ez így elég egyszerő lenne, de itt lép képbe a Morin - féle radix determináció elve, azaz, hogy a tranzitok (és további direkt és konverz progressziók, direkciók, revolúciók) nem ígérhetnek és nem is jelezhetnek, főképpen pedig nem válthatnak ki olyan hatást, amely a szülött életét _alapvetően_ úgy változtatná meg, amely a radix hatásokkal (ígéretével) ellentétes. Tehát pl. egy olyan ember, aki a radix szerint szegény, szerencsétlen életsorsú (ilyenkor minden bizonnyal karmikus okok idézik ezt elő) az egy tranzit, vagy más progresszió hatására _nem kerülhet_ olyan helyzetbe, hogy gazdag, megelégedett emberré váljon. Vagy: ha ez megtörténi, az csak ideiglenes lehet, a dolgok előbb-utóbb visszafordulnak az eredeti medrükbe. (Vojth Peti verzió: ha valahogyan mégsem, akkor annak nagyon-nagyon komoly karmikus oka, vagy következménye van - lesz - amely tekintetében már nem igazán rendelkezünk emberi mértékő ráláthatósággal.)

A tranzitokról továbbá: radix indikációnak nevezzük, amikor egy tovahaladó planéta (vagy hipotetikus asztrológiai pont) valamilyen asztrológia által kitüntetett fényszögkapcsolatba lép egy születési konstellációval (radix-helyzet). Progresszív indikációnak nevezzük, ha egy aktuális (pé. Diurnális) planétahelyzetben asztrológiailag kitüntetett fényszögkapcsolatok (aspektusok) jönnek létre. Ilyenkor az ősprincípiumok nem egy emberre, hanem azonos földrajzi szélességeken élő emberekre hatnak, azok radix determinációja szerint. Ami a radix indikációt illeti, ott kitüntetett formában kell kezelni a planéták átvonulásait a radix házakon.

Vojth Péter
2004-02-16


Ennek az írásnak a tetszési indexe: 2   (2 értékelés alapján)
Kérlek értékeld ezt az írást , klikkelj az értékelésednek megfelelő csilllagra,
majd a mehet gombra... köszönöm!

  

Vissza a  témakörhöz


AsztrálFény
Ha tetszik ez az oldal, oszd meg az ismerőseiddel a Facebook-on! Ha tetszik ez az oldal, oszd meg az ismerőseiddel.

AsztrálFény
AsztrálFény - Ezoterikus Stúdió
Ügyfélszolgálat, e-mail:info@asztralfeny.hu, telefon: 06-30 820-1008
© 1998 - Minden jog fenntartva!

Az AsztrálFény oldalak az Internet Explorer böngészőre vannak optimalizálva.

hirdetés


 
AsztrálFény nyitó oldal AsztrálFény nyitó oldal

 

Kedves Vendég!

Még nem vagy bejelentkezve.
»»
Bejelentkezés
««

Ha még nem vagy regisztrálva:
»»
Regisztráció
««

Jelenleg rajtad kívül
1 vendég
nézegeti az
AsztrálFény
oldalakat

 
Fent vagyunk a Facebook-on is!
Ha tetszik ez az oldal, oszd meg az ismerőseiddel a Facebook-on!
Ha tetszik ez az oldal
ajáld másoknak is ...

 
Időutazás

Leültünk, Zsóka egy kártyacsomagot adott a kezembe, hogy üljek rá. Amíg üldögéltem a kártyán addig elmondtam, hogy mi az oka annak, hogy én időutazásra szeretnék menniő!
 
 
Partnerprogram

  Pénz...
   Pénz...
    Pénz...
Partner program
Legyen a
partnerünk!

Keressen pénzt,
a mi segítségünkel!
»klikk...«
info@asztralfeny.hu