AsztrálFény nyitóoldal
hirdetés
-Új AsztrálFény oldal
Kincsesbánya - ezotérikus írások Kincsesbánya
Az AsztrálFény - ezotérikus parapszichológia oldalaihoz
kapcsolódó írások, olvasmányok, kivonatok,
jegyzetek, képek, stb.


Vissza a  témakörhöz

Halott nevek könyve V.

Erre a kincsre eddig 15341 alkalommal voltak kíváncsiak.


OCR Document

Az ősök imádatának nyomai a történelemben.

 

."Atkozzák meg azt, akik a f1appalt átkozzák, akik bátrak felingerelni a Leviathánt." JOB 3,8 (Károli Gáspár)

S.H. Hooke tesz említést Leviathánról, mint oamat hé­ber megfelelőjéről (Közép-Kelet Mitológiája). Rávilágít arra a tényre, hogy igenis létezett a tengeri kígyó kultusza, s imádói hívták életre ót. Valóban, a Genesis I ,2-ben talál­juk a héber tehom szót, ami mélységet jelent. Ezt a héber szövegek elemzői a oama_ név átalakult, módosult válto­zatának tartják. Pontosan ez az a oamat illetve Leviathan, melvet a NECRONOMICON Cthulhuként - Kutuluként azonosít, dacára annak, hogy mindkét névformát függet­lenül párhuzamba állítva idézik. jelezve ezáltal. hogy Ku­tulu a férfi megfelelője oamatnak, és inkább Absuhoz hasonlítható. Ez a lény minden kultuszban ismert. Mégis, Kínában egy érdekes fordulat tapasztalható. Egyáltalán nem úgy tekintenek rá, mint az emberiség írmagjának kiirtójára, kegyetlen, rosszindulatú szörnyre, hanem tisz­telik. s nem nagyon hallhatunk kínai angyalról vagy szent­ről, aki a Sárkány legyőzésében jeleskedett volna. A feng shui rendszer egy olyan tudomány, ahol a "sárkányener­giát" kell felismerni, ami a föld alatt lüktet, s olyan helye­ken tör fel, mint Franciaországban a Chartres-i katedrális. dZ Angol Glastonbury-i Orom és a mezopotámiai zikkura­tok. A Sárkány mindkét kultúra szerint. legyen az európai vagy kínai. a föld alatt "él". Rettentő erős mágikus lény, a teremtett világ felett való, és kevesek ébreszthetik csak fel álmából. Mindezek ellenére Kínában sohasem jelentke­zett az idegenkedésnek avagy félelemnek bármilyen jele a sárkánnyal szemben; nem úgy, mint Európában és Palesztinában. Mi több, Kínában a hatalom, az akarat, még most is sárkány. Ha a nyugati tradíciót vizsgáljuk meg, azt látjuk: megidézni, tisztelni ezt az erőt maga volt a lényegiesült ellenkezés a napkultuszú egyistenhívő vallá­sokkal. Azon rendszerek, amelyek a Régi Utat járták. gyor­san eltöröltettek a Föld színéről. Az inkvizíció által "bo­szorkányok" -nak nevezett emberek tömeges kivégzése csak egy példa erre, mint ahogy példa a magasztos, de e!ferdített - tehát lényegében céltalan és rigorózus. - cöli­bátus is, amit az Egyház annyira támogat. Mert WIlhelm Reich orgoné-ja (Az orgone egy pszichikai energia, melyet W. Reich, osztrák pszichológus definiált - a ford.) is Levi­athan csakúgy, mint a tantrikus adeptusok Kundalinija, vagy a boszorkányok által fel idézett Wicca - energia. Mind­ig is - de az elmúlt két évezred során különösen - az okkultizrnust, az Ordögi Mágia szertartásaival hozták kap­csolatba, a Tiltott Tanokkal, az Ellennel magával, a Sátánnal...

... a tekergő szent spirálIal, a Caduceus Kígyóval, A Caduceus Bot az Istenek Hírnökének eszköze és jelképe, alakját tekintve egy pálca két egymásba tekeredő kígyóval - a ford.), a galaxisok karjaival és magjaival. Ezek ugyanazt a Leviathánt jelölik, mint a biológusok életkódja, a DNS.

Ismeretlen Internetes forrásból
2005-02-08


Ezt az írást még senki nem értékelte, légy te az első
Klikkelj az értékelésednek megfelelő csilllagra,
majd a mehet gombra... köszönöm!

  

Vissza a  témakörhöz


AsztrálFény
Ha tetszik ez az oldal, oszd meg az ismerőseiddel a Facebook-on! Ha tetszik ez az oldal, oszd meg az ismerőseiddel.

AsztrálFény
AsztrálFény - Ezoterikus Stúdió
Ügyfélszolgálat, e-mail:info@asztralfeny.hu, telefon: 06-30 820-1008
© 1998 - Minden jog fenntartva!

Az AsztrálFény oldalak az Internet Explorer böngészőre vannak optimalizálva.

hirdetés


 
AsztrálFény nyitó oldal AsztrálFény nyitó oldal

 

Kedves Vendég!

Még nem vagy bejelentkezve.
»»
Bejelentkezés
««

Ha még nem vagy regisztrálva:
»»
Regisztráció
««

Jelenleg rajtad kívül
3 vendég
nézegeti az
AsztrálFény
oldalakat

 
Fent vagyunk a Facebook-on is!
Ha tetszik ez az oldal, oszd meg az ismerőseiddel a Facebook-on!
Ha tetszik ez az oldal
ajáld másoknak is ...

 
Segítség a halottaknak

E munka legnagyobb és legfontosabb része a halottaknak való segítés. Mielőtt azonban még valójában megértenénk, hogy miről is van szó, ki kell gyomlálnunk magunkból mindazokat a tarthatatlan és téves elképzeléseket, amelyek a halállal és azzal az állapottal, melyben a halottak vannak, bennünk hibásan kialakult.
 
 
Partnerprogram

  Pénz...
   Pénz...
    Pénz...
Partner program
Legyen a
partnerünk!

Keressen pénzt,
a mi segítségünkel!
»klikk...«
info@asztralfeny.hu