AsztrálFény nyitóoldal
hirdetés
-Új AsztrálFény oldal
Kincsesbánya - ezotérikus írások Kincsesbánya
Az AsztrálFény - ezotérikus parapszichológia oldalaihoz
kapcsolódó írások, olvasmányok, kivonatok,
jegyzetek, képek, stb.


Vissza a  témakörhöz

Gondolatok egy újonnan felfedezett kisbolygóról

Erre a kincsre eddig 15492 alkalommal voltak kíváncsiak.


October 7-en ket asztronomus Chad Trujillo es Mike Brown (Caltech in Pasadena) California-ban bejelentettek uj felfedezesuket egy egitestrol a Pluton kivul. Az ugynevezett Trans-Neptunian ovhoz tartozo eddigi legnagyobb egitestet fedeztek fel, amelynek diameteret pillanatnyilag 800 merfoldre becsulik, s ezzel megdontotte az eddig ismert csucsot amely az ehhez az ovhoz tartozo Ixion volt. Az uj egitestet QUAOAR-nak neveztek el (hivatalos szama 2002 LM60) Erdekesseg amivel bizonyara nem voltak tisztaban, az hogy a Merkur eppen egy nappal elotte direktbe fordult, megpedig a Szuz jegyben:-))

A Quaoar a "Kuiper Belt Objects" -hez tartozik amely a Nap korul kering a Pluton kivul. Astronomerek jelenleg azon vitaznak hogy objektumokat amelyeket meghaladjak az 1000 kilometer diametert azokat mnd "planet"-nak bolygonak kellene titulalni.... Az ujonnan felfedezett Quaoar jelenleg (geocentrikus transit szerint) direkt mozgasban van 9 fok Nyilas 34 perc a helyzete.... Keringesi ideje 283.78 foldi ev.

A Quaoar (ejtsd kb. Kua-o-uar vagy Kwah-o-whar) az un. Tongva Amerikai Indian torzs nyelven a Teremto principiumot jelenti...ennek nincs neme azaz mind a ketto bennefoglaltatik...a monda szerint Quaoar kozmikus tancaval teremtette meg un. Eg Atyat es Fold Anyat es aztan meg mas egyeb dietiket....nem akarok nagyon belemenni a mondaba de lenyeg az hogy Konceptualisan arrol a valamirol beszel ami az abszolutbol aztan kivalik es aktiv cselekedettel (tanc=mozgas=valamilyen cselekedet) ebbol szuletik meg az ami aztan a teremtes maga...vagyis a Szuz polaritas a Halakhoz kepest....a Halak (abszolut) materializaciojanak kezdete .(fold elem)

Altalaban erdekes "veletlenek" hatarozzak meg azt hgy egy ujonnan felfedezett egitestnek mi lesz a "neve"....na most ezek a "veletlenek" ennek az egitestnek ezt a nevet juttattak....(ami egyebkent igen vitas hogy bolygonak vagy kisbolygonak lehet-e nevezni ahogy mondtam atmeroje mindosse 800 merfold, csak hasonlitas keppen a Plutoe 1400 a fold holdjae pedig 2100)

Mindenesetre annyi bizonyos mar a mai adatokbol is hogy a naprendszer kulso retegei a legosibbek...szoval az en maganvelemenyem szerint a kisebb egitestek is igen nagy jelentoseggel birnak...a venusz bika es merleg uralma szamomra legalabbis sokkal szorosabban osszefugg mint az Ikrek Szuz merkur uralma csak a merkurra vetitve......na midegy....sokan a Chiron gondoltak a szuz co-uralkodojanak de ez nem igazan ul mert a Chiron belso hazban csakis mazochiztikus aldozatot es sebet szimbolizal...a szuz viszont lehet szadisztikus es mazochisztikus egyarant addig amig vissza nem ter a termeszetes torvenyekhez.....na mindegy...en reszemrol nem hiszem hogy a Quaoarnak barmi koze lenne a merleghez...:-)))

Eppen mert a szuz az a jegy amelyben a merkur (emberi bal agyfeltekes mukodes, ertelem linerais alapokra epitett logika utjan amely onmagaban barmely iranyba elmehet barmihez "logikat" kapcsolhat ) hatasara teljesen eltorzult, erzesem szerint ez az a jegy amelyben egyelore meg nem lattuk meg a "lathatatlant"...azt ami kapcsolja a halakhoz ami szerint eredetileg a megvalosulas megnyilvanulas programozva volt...ebbol csak az analizalo funkciot betolto merkurt "latjuk"...holott a szuz egyik legfontosabb funkcioja az a MUNKA erobefektetes amely az evoluciohoz szukseges a megvalosult valami onallo erobefektetese ahhoz hogy sajat magat javitsa ....ez roviden szolva a feluton valo talalkozas a "divine"-nal...a konkret realizalasa az "alomnak"....egy adott formaban (fold elem) amely nem "kesz" nem "befejezett" (valtozo jegy) hanem allandoan uton van...evolucio...a mozgas a tanc motivum egyebkent minden igazan osi mondaban szerepel valamikeppen a teremtes tortenetekben.

Ez ugyanis egy konkret valamilyen cselekedetsor (szuz) ami a teremtest megvalositja egy valamilyen szinten elkezdve azt megnyilvanitani, materializalni......s aztan ez folytatodik az osszes szinten.....(megint szuz=valamilyen munka= megvalositas=teremtes) ....a vegtelen az abszolut (viz elem) fogalmarol a forma adas fogalmara lehozza (fold elem)

Az en maganvelemenyem szerint a jegy teljesebb megerteset az evolucios asztrologia hozta meg, (kezdve Rhudyarral aki valamit megerzett mar ebbol, folytatva Steven Forresttel aki egesz kozeljott es kiteljesedve vegul Jeffrey Wolf Grennben aki vegul megtalalta a valodi korrelaciot eskepes volt levezetni lepesrol lepesre) es erzesem szerint a jovo kutatasai eppen ebben az utolso zaro szuz al-korszakban ahol vagyunk egyenest a kapun rajta a vizonto fele, de nem birunk atmenni mert lehetetlen mielott a mult le nincs zarva es leckei meg nincsenek ertve es integralva.

Eloszor ezt kell kulminalni befejezni a folyamatot vagyis megerteni valoszinuleg sokkal nagyobb melysegben hogy a teremtesnek maganak erteke nem egyeb mint a teremto aktivitasanak ertekelese...Pl.a vallasi gyakorlatok nagyresze eppen az ellenkezo ertekrendet hirdetik, szimbolikusan csak a Halakat hogy ugy mondjam holott a Teremto teremtesenek ertekelese nem egyeb mint a Teremto ertekelese ...mas szoval az elet ertekelese mint olyan a teremtett vilag ertekelese megbecsulese stb. az ami ezekbol a rendszerekbol alapvetoen hianyzik nezetem szerint.

Tehat szimbolikusan a Halak ertekelve van es ugyanakkor polaritasa a Szuz total vagymajdnem total ertektelennek van itelve....a foldi elet gyakorta csak valamifele koztes allomasnak van veve csupan nem SZERVES reszekent annak ami a teremto maga.....es erteke mitegy masodrangu legjobb esetben....a feladatok az elet soran inkabb szukseges rossznak, tesztnek stb. vannak csupan felfogva, sot akar buntetesnek igen gyakran....a lenyeg pedig talan az, hogy ennek ertelme es celja van es fokent ERTEKE van...olyan ez mintha az ami teremtett minket es mindent allandoan arcul lenne csapva hogy az amit adott az rossz...o maga az jo, de amit adni tud amit teremtett az ertektelen igazabol.....pedig meglehet hogy ezt kene atertekelnunk es megertenunk valamit itt sokkal melyebben....mert az a folyamatos evolucio ami nem egyeb mint egy un. onjavitasi folyamat nem egyeb mint egy folyamatos affirmacioja es helyeslese a teremtesnek...nemcsak a teremtonek hanem kreaciojanak....

"Es latta Isten hogy amit teremtett az JO" Olvashatjuk megannyi szent irasban. De mi az amit teremtett formaba zarva olyan formaban amely alakul es valtozik folyamatosanő Asztrologai nyelven ez a Szuz...a valtozo elem formaban (fold elem) konkretizalva...Isten azt affirmalta hogy ez JO...

De mi mit is affirmalunk igazabolőő Kollektivan evezredek otaőő Hogy nem jo...hogy arnyekvilag, hogy buntetes, hogy nem szamit, csak az "orok elet" szamit....holott a helyzet az hogy 'orok eletunk' egy resze itt toltodik EPPEN ITT ES MOST peldaul a foldon......es most akkor melyik resze nem szamit az orok eletnek vajonőő Az amit eppen toltunk beloleőő Melyik nem szamitőő VAJON MI AZ AMI NEM RESZE ISTENNEK ES AZ OROK ELETNEKőő melyik szamitőő:-))

En ugy hiszem hogy itt valami nagy nagy hiba van ....egy nagy nagy felreertes, egy nagy nagy illuzio es nagy nagy tevedes amit hitem szerint korunkban hivatott az emberiseg vegre megerteni es kijavitani.

En ahogy latom es ertem a szuz jegy az amelye EREDETILEG egy olyan missziot toltene be archetipikusan amely az egeszert dolgozik mindenhez kapcsolodik es az egeszet szolgalja onmaga leten at de ezzel egyutt onmagat is sajat letet is ..szoval nem pillanatnyi sajat lete ellen affirmal hanem affirmalja az egeszet onmagaval egyutt....na eredetileg es nem a mai korokban ....

Szoval az en nezetem szerint a szuz es a halak jegy az ami a leginkabb felreertett, es termeszetesen ez szorosan osszefugg a spiritualis nezetekkel es gyakorlatokkal (es az innen eredo altalanos tarsadalmi gondolkodasokkal mert a ketto soha nem szetvalaszthato lehet hogy azt hisszuk de az emberi psziche hitekre epul akarhogy is nevezzuk eppen azokat a hiteket, a materializmus is egy hit peldaul stb. stb.) es az ezekben megnyilvanulo oriasi kollektiv es individualis kaoszrol ezen a teren amely napjainkban kulminalodik egyre jobban....es ez nem veletlen nezetem szerint:-))...szoval ez mind mind szamomra azt "jelzi" hogy a szuz jegy az ami igazan ki kell keruljon a felreertesek fiokjabol mielott az emberiseg igazan tovabb tud lepni a Vizontokor fele....mindezek a dolgok csak elkezdtek kijonni a sotetbol hogy ugy mondjam:-))

Egesz gondolkodasunknak amit patriarchalis spiritualis es koznapi gondolkodasnak nevezunk szimbolikusan a halak-szuz polaritas az alapja...ennek ilyen vagy amolyan ertese (merkur) az ami mindezt okozza....szoval ha valami igazan javitasra szorul az pontosan hogy ertesunk errol az archetipusrol....hogy a "szolga" "szolgalo" "szolgalat" az "alaerrendelt" "alsobbrangu" (szuz 6ikhaz szimbolikusan) fogalmaink mifele tevedesbol is erednek, es igazabol mit is jelentenek eredetileg ezek a fogalmak.

Ehhez eppen a szuz jegy megertese es ujra ertekelese szukseges. Ezert melyen hiszem hogy a szuz jegy hianyzo resze idovel a Quaoar kisbolygoval fog bovulni mint tarsuralkodo, ahogy ezelott nem lattuk a Plutot a Skorpio jegyben, valoszinuleg eppenugy eddig nem lathattuk a Quaoar szerepet a Szuzben. az en maganvelemenyem az hogy nem hiszem hogy az univerzalis tudat ne ezen dolgozna eppen, ne e hibak es felreertesek kijavitasan:-)) Szamomra egyertelmunek latszik hogy az amit a "veletlen" hoz a Quaoar nevvel az osi teremtestortenetrol es eppen ezzel az egitesttel kapcsolja es eppen ma itt es most abban a korban amelyben elunk a Halak kor utolso Szuz alkoraban az nem veletlen. Szoval nekem egyre inkabb nincs ketsegem hogy a Quaoar a Szuzzel sokkal szorosabban osszefugg mint elsore talan gondolnank.

Termeszetes ezeket majd a kesobbi mgfigyelesek es vizsgalatok donthetik csak el konkreten, ez a cikk egyelore csak friss intuicon alapulo inspiralt gondolatok osszessege, amelyek talan jok lesznek vita-idnitasra, vizsgalodas targyanak tekintve a dolgot.

Tehat hangsulyozni szeretnem hogy mindez csak a sajat nezetem/intuiciom alapjan felmerult gondolatok es korrelaciok gyujtemenye, mindossze par nappal a Quaoar hivatalos bejelentese utan. Vagyis mindez nagyon friss es egyelore jaratlan utakat probalgat. De eppen ez a nagy kihivas az asztrologia evoluciojaban, es remelem azt hogy e gondolatok masokat is inspiralnak majd tovabbgondolkodasra, megfigyelesre es korrelaciora, hiszen csak a jovo dontheti majd el hogy mikent is fog a Quaoar beepulni es mikent is fogja gazdagitani az asztrologia csodalatos es mindig fejlodo tudomanyat.

Szeretettel es Fennyel,

Lia Breznay

Ismeretlen Internetes forrásból
2004-01-18


Ennek az írásnak a tetszési indexe: 5   (1 értékelés alapján)
Kérlek értékeld ezt az írást , klikkelj az értékelésednek megfelelő csilllagra,
majd a mehet gombra... köszönöm!

  

Vissza a  témakörhöz


AsztrálFény
Ha tetszik ez az oldal, oszd meg az ismerőseiddel a Facebook-on! Ha tetszik ez az oldal, oszd meg az ismerőseiddel.

AsztrálFény
AsztrálFény - Ezoterikus Stúdió
Ügyfélszolgálat, e-mail:info@asztralfeny.hu, telefon: 06-30 820-1008
© 1998 - Minden jog fenntartva!

Az AsztrálFény oldalak az Internet Explorer böngészőre vannak optimalizálva.

hirdetés


 
AsztrálFény nyitó oldal AsztrálFény nyitó oldal

 

Kedves Vendég!

Még nem vagy bejelentkezve.
»»
Bejelentkezés
««

Ha még nem vagy regisztrálva:
»»
Regisztráció
««

Jelenleg rajtad kívül
5 vendég
nézegeti az
AsztrálFény
oldalakat

 
Fent vagyunk a Facebook-on is!
Ha tetszik ez az oldal, oszd meg az ismerőseiddel a Facebook-on!
Ha tetszik ez az oldal
ajáld másoknak is ...

 
Kőbe vésve

Két barát ment a sivatagban. Előzőleg összevesztek, és egyikük képen törölte a másikat, aki anélkül, hogy szólt volna bármit is, beleírta a homokba:"Ma a legjobb barátom lekevert egyet!"
 
 
Partnerprogram

  Pénz...
   Pénz...
    Pénz...
Partner program
Legyen a
partnerünk!

Keressen pénzt,
a mi segítségünkel!
»klikk...«
info@asztralfeny.hu