AsztrálFény nyitóoldal
hirdetés
-Új AsztrálFény oldal
Kincsesbánya - ezotérikus írások Kincsesbánya
Az AsztrálFény - ezotérikus parapszichológia oldalaihoz
kapcsolódó írások, olvasmányok, kivonatok,
jegyzetek, képek, stb.


Vissza a  témakörhöz

Halott nevek könyve - bevezetés

Erre a kincsre eddig 14623 alkalommal voltak kíváncsiak.BEVEZETÉS

Akkortájt még nem tudtam, hogy maga a végzet vezette lépteimet, és vitt különös utamon előre. Tény, hogy a dolog régi, gyermekkori álmom megvalósulásával kezdődött, amikor néhány éve megvásároltam egy ódon Rhode Island-i házat, mely nevezetesen sok-sok éve lakatlan volt már. Nyikorgó ajtaját bi-be csapkodta a szél, a vakolat nagy darabokban málladozott, az áram rég ki volt kapcsolava. Az alacsonyan rohanó fekete viharfelhők egymásra tornyosultak a víz fölött, amikor felfedezőútra indultam a régi, kihalt épület dohos szagú pincéjébe. Miközben a vastag, könnyező gyertyával a kezemben, dobogó szívvel óvatosan lépkedtem lefelé a pince kopott lépcsőin, rémületemben majdnem kiejtettem a kezemből az egyetlen világító alkalmatosságot. Egy közelben lecsapó vakító villám lobbanásának természetfeletti, szinte a gyomromban érzett reccsenése még a falakat is megrázta körülöttem, nem kis mennyíségű vakolatot szórva a szemem közé. Szédelegve - botladozva értem le a kanyargó, sötét folyosón. A levegő hőmérséklete hirtelen jó tízfokot zuhant, mikor a gyetya kísérteties fuvallatokra imbolygó fénye egy réges-rég megpenészesedett, bőrbe kötött, kortól megbarnult lapokból álló kéziratra esett. Ódon, elfeketedett tintával, reszkető szálkás gótbetűkkel írt különös történetet őriztek a meglazult lapok. Lassan, lapról lapra bontakozott ki a régi történet. Hátamat a vizes, hideg falnak vetve azon tűnődtem, vajon milyen erők helyezték a kezem közé a halottidézés szertartásának közel száz éve kallódó kéziratát. Miért volt olyan sokáig eltemetve a világ elől?

"...Az 1920'-as évek közepén, megközelítőleg két blokknyira a Warlock Shop-tól egyszer megálltam a Brooklyn Heights-n, élvezve az őszi csendet. Ki is vagyok én? - kérdeztem magamtól. Egy világtól elvonult férfi, rövid történetek szerzője, aki történetesen két éve vált el a feleségétől és visszaköltözött Rhode Island-i legénykori házában élő két nagynénjéhez, ahol történeteit írogatja..."

- itt néhány lap hiányzott, majd így folytatódott a különös iromány -

Howard Phillips Lovecraft, 1890. aug. 20-án született. 1923-ban kezdő "törpeként" a nagyok árnyékában nem kisebb célt tűz ki maga elé, mint hogy befolyást gyakoroljon kora irodalmi világára. Ebben az időben a Weird Tales magazin tulajdonosaként kezdődik sikersorozata. 1937. március 15-én, 46 éves korában ragadja el tragikus körülmények között a halál: a bélrák és a krónikus vesegyulladás áldozata lesz.
---
Olyan ismert gondolkodó személyek számára, mint Dashiell Hammett, körülményessé vált antológiai munkáinak megjelentetése amerikában és külfödön egyaránt.
Lovecreft a "Father of Gothic Horror" hírnevet vívja ki magának, de csak az utolsó néhány évében lett igazán hires. Sikereinek kulcsa a különböző kiadók által addig megjelentetett házak jelenéstartamáról szóló tanulmányok tömör, lényegretörő újra kiadása, illetve válogatott leveleinek gyűjteménye, és életrajzának megjelentetése. 1975 júliusában a "The Atlantic Monthly" című kiadványban megjelent egy történet a "There Are More Things" felhatalmazásával "To the memory of H.P. Lovecraft" címmel Jorge Luis Borge tollából. Ez egy gesztus volt Borge-tól Lovecraft irodalmi szellemisége iránt és természetesen egyben figyelmeztetés is, hogy Lovecraft közel negyven évvel a halála utan végül emelkedjen az őt megillető helyre az amerikai irodalomban.

Ugyanabban az évben, hogy Lovecraft írásait kiadják a Weird Takes lapjain, egy másik úriember is lathatja a nevét nyomtatásban, de a British szenzacióhajhász bulvárkiadványában.
Aleister Crowley új baljóslatú kinyilatkoztatásai - olvasható a Sunday Express címlapján. A cikk a közismert mágus egyik követője feleségének a vallomasán alapszik, melyben a nő (Abbey of Thelma - a Sziciliai Cefalu-ból) azt állítja, hogy Crowley volt a felelős a férje haláláért. A baljóslatú kiadvány plusz a leplezett fenyegetés a titkos társasagok felől végül arra kényszerítették Mussolínit, hogy deportálja a Great Beast-t Olaszországból. Egy időre elrettentő horrortörténetek töltötték meg az újságok lapjait Angliában. Jöttek a sátáni rituálék, fekete misék. Az állatáldozatoktól egészen az emberáldozatokig cikkeztek többnyire égbekiáltó hazugságokat. Bár ezeknek a történeteknek a többsége egyszerűen nem volt igaz vagy az elszabadult fantázia szülte túlzás volt, egy dolog azért bizonyos volt: Alaister Crowley egy mágus volt és a Legfelső Rend (First Order) egyik vezetője.

Edward Alexander Crowley 1875. október 12-én született Angliában - Shakespeare országában. Egy szigorú Fundamentalista családban nőtt fel, akik a "Plymuth Brethren" szekta tagjai voltak. Az ő anyja volt az első, aki őt Név és Szám szerint hivta "The Beast 666" (Antikrisztus) és történetesen a szívéből szólva alkalmazta ezt, mely által Crowley kezdett hírhedtté válni. (A Book of Revelation referenciája után). Még Cambridge-ben Alaister Crowley-ra változtatta a nevét és soha többé nem használta önmagára a név plusz 666-ot, sem kiadványokban, sem az újságokban. Úgy hitte magáról, hogy ő Isten inkarnációja, az Egyetlen (Ancient One), az emberi történelem új korszakának eszköze, az Végtelen Idő Ura (Aeon of Hours), az öreg Ozirisz korszak kiszorítója. Lovecraft 1904-ben fogadott egy üzenetet a "semmin kívülről" (out of space), mely tartalmazta az Új Világrend-et (New World Order), egy új filozófiai rendszert, tudományt, művészetet és vallást, de az őáltala átalakított Új Rend (New Order) fundamentális részekkel és a négy mágia közös nevezőre hozásával kezdődött.

Lovencraft halála évében, 1937-ben a nácik betiltották az okkult páholyokat Németországban, nevezetesen közöttük két szervezetet, melyeket Crowley felügyelt; az A/A-t és az O.T.O.-t
melyekből az utóbbinak ő volt a választott feje Angliában, és amelyet egykor maga alapított.
Voltak akik hitték, hogy Crowley volt valahogyan mágikusan felelős a Harmadik Birodalomért (Third Reich). Két okból: Egy- mert a New World Order (Új Világrend) felbukkanása általánosan szítani látszott a népirtást (holocaust); Kettő- ő maga azt állította, hogy befolyással bír Adolf Hitler agyára. Bár az már majdnem bizonyos, hogy Crowley és Hitler sohasem találkozott, az tudott, hogy Hitler az első világháború után rövid idővel néhány okkult páholyhoz tartozott. Ezek egyikének a szimbóluma a Thule Gesellschaft, amely egy doktrinát hirdetett az árja faj felsobbrendűségéről. A rosszhírű Swastika volt az (egy kiadvány a szimbólumokról), amelyet Hitler később adoptált, mint a Symbols of the forms (a formák szimbólumai), ahogyan az nyilvanvaló irásainak többségében, a késői harmincas években iródott jegyzeteiben, tanulmányaiban.

Crowley a náci jelenséget - mint a kereszténység kreatúráját - elismerni látszott. Az anti-szemitizmusban és néhány morális korlátozásra vonatkozólag támogatta, nevezetesen az őrültségek különféle típusainak elsőbbségét és a "nangups"-t, ahogy a Führer vezetői képességét jellemezte. A történetbe ott merül fel talán egy kevés bizonytalanság, hogy a káosz, amely elárasztotta a világot azokban az években, tényleg előre meg volt-e jósolva a Crowley's Liber AL vel Leighs: "A Book of the Law" -ban.

Következik: A MITOSZ ÉS A VARÁZSLAT

Ismeretlen Internetes forrásból
2004-01-18


Ennek az írásnak a tetszési indexe: 5   (1 értékelés alapján)
Kérlek értékeld ezt az írást , klikkelj az értékelésednek megfelelő csilllagra,
majd a mehet gombra... köszönöm!

  

Vissza a  témakörhöz


AsztrálFény
Ha tetszik ez az oldal, oszd meg az ismerőseiddel a Facebook-on! Ha tetszik ez az oldal, oszd meg az ismerőseiddel.

AsztrálFény
AsztrálFény - Ezoterikus Stúdió
Ügyfélszolgálat, e-mail:info@asztralfeny.hu, telefon: 06-30 820-1008
© 1998 - Minden jog fenntartva!

Az AsztrálFény oldalak az Internet Explorer böngészőre vannak optimalizálva.

hirdetés


 
AsztrálFény nyitó oldal AsztrálFény nyitó oldal

 

Kedves Vendég!

Még nem vagy bejelentkezve.
»»
Bejelentkezés
««

Ha még nem vagy regisztrálva:
»»
Regisztráció
««

Jelenleg rajtad kívül
2 vendég
nézegeti az
AsztrálFény
oldalakat

 
Fent vagyunk a Facebook-on is!
Ha tetszik ez az oldal, oszd meg az ismerőseiddel a Facebook-on!
Ha tetszik ez az oldal
ajáld másoknak is ...

 
Hermetika

Most hirtelen csak eszembe jutott valami amit a vendegkonyvben olvastam valakitol. Ezen az egy bejegyzesen a vendegkonyvbe egy kicsit egnek allt a hajam, es gondoltam valaszolok ra ott helyt, de aztan ugy talaltam nem sokan olvasnak ott el, es a datum miatt nem tudnam rogton utana odatenni.
 
 
Partnerprogram

  Pénz...
   Pénz...
    Pénz...
Partner program
Legyen a
partnerünk!

Keressen pénzt,
a mi segítségünkel!
»klikk...«
info@asztralfeny.hu