AsztrálFény nyitóoldal
hirdetés
-Új AsztrálFény oldal
Kincsesbánya - ezotérikus írások Kincsesbánya
Az AsztrálFény - ezotérikus parapszichológia oldalaihoz
kapcsolódó írások, olvasmányok, kivonatok,
jegyzetek, képek, stb.


Vissza a  témakörhöz

Körmeid elárulják egészségi állapotodat

Erre a kincsre eddig 20721 alkalommal voltak kíváncsiak.


Az ápolt megjelenés legtermészetesebb szabályai közé tartozik a kéz és láb körmeinek gondozása. Kezünk a gyakorlott szemlélö és a képzett orvos számára a legfeltűnőbb helyen árulkodik egészségi állapotunkról. Színe, formája és állaga, esetleges hibái; foltok, barázdák, gödrök diagnosztikai útmutatóként szolgálnak. A körmök a körömágyba foglava, apró hajszálerekkel és idegvégződésekkel behálózva tartják a kapcsolatot szervezetünkkel, a körömgyökböl táplálkoznak, növekednek, amelyeknek viszont ásványi anyagokra van szükségük a feladatuk ellátásához. Amennyiben az utánpótlás lelassul, vagy akár meg is szűnik, mivel a szervezetben is komoly hiányállapotok léptek fel, körmeink akár el is halhatnak. Már apró sebesülésük is komoly problémákat, hosszantartó, fájdalmas kezelést eredményez. Induljunk hát felfedező útunkra, kövessük a szakembert, aki körmeink állapotából egészségi állapotunkat, életformánkat és nem ritkán még jellemünket is fel tudja térképezni.

A tudatos körömelemzés

Ha manapság körmeit rágó embert látunk, már nem arra gondolunk, mint akár 20-30 évvel ezelött, miszerint neveletlen, tartás nélküli, gyenge jellemű egyénnel állunk szemben.Az orvostudomány fejlödése megváltoztatta a társadalmi előítéletek is, a publikációk a közönség számára is megvilágították, hogy a körömrágás bizonyos ásványi anyagok hiányát mutatja, amely elfojtott indulatokkal, lelki problémákkal is párosulhat. A körmök vizsgálatának tudománya, az onychológia bebizonyította például a leváló körmök és a cukorbetegség kapcsolatát. A puha vagy könnyen törő körmök pedig olyan emberre utalnak, akik életerejüket túlságosan is próbára teszik, rablógazdálkodást folytatnak testükkel, szellemükkel.Gyermekeknél a túl vékony körmök a torokgyulladásra való hajlamot mutatják. A vese megbetegedéseinek első jele lehet a hosszanti csíkok megjelenése a körmök felületén. Kitüremkedések reumatikus megbetegedésekre, izületi gyulladásra utalhatnak. Az egészséges emberek körmei maguktól is csillognak, felületük sima, rugalmas.

Puha, vékony körmök
Vérszegénységre, bizonyos ásványok hiányára valamint a hormonrendszer csökkent működésére utalnak.A szakember ilyen esetben tojássárgája, olívaolaj, zöld színü zöldségek és gyümölcsök fogyasztását ajánlja, továbbá szükség esetén E-és D-vitamint, kálciumot, például Buerlecithin szedését rendeli el a természetes táplálkozás kiegészítése képpen.

Törékeny, érdes körmök
A könnyen szerzett kék foltok a máj megbetegedésének lehetőségét vetik fel. Nőknél és fiataloknál többször előfordul,hogy a legkisebb sérülés mély, sokáig felszívódó nyomot hagy a börön, a körmökön. Ebben az esetben a sörélesztő, mint természetes B-vitamin forrás, a búzacsíra és a joghurt-félék nyújhatnak hathatós segítséget. A homeopátiás szerek közül a KH3 ajánlható.

Hosszában leváló felületű körmök
Ha középen, hosszában leválló körmökkel találkozik az orvos, az A-vitamin hányára gondol, amely abból is eredhet, hogy a beteg kevés húsételt fogyaszt. A citrom, sárgarépa és paradicsom fogyasztása kiküszöbölheti az egyoldalú táplálkozásból származó hiánytüneteket.A kálium pótlására napi kis mennyiségü gyümölcsecet alkalmas.

Beszakadásra hajlamos körmök
Az idegrendszer gyengeségére valamint a kevés alvásra utalhat. Ebben az esetben is a B-vitamin pótlása eredményes, előfordulhat azonban, hogy szakorvos segítsége is elengedhetetlen. Elsősorban ki kell zárni a szervezetben esetleges férgesedés jelenlétét. Növényi kivonatok, zöldséglevek fogyasztása segíthet az élősködők kiűzésében.

Túl kemény körmök
Gyakran a pajzsmirigy túltengés idézhet elö túlságosan vastag, kemény körmöket.Pajzsmirigy-diéta, B-vitamin adagolás megelőzheti a betegség komolyra fordulását.

Mélypiros körömhús
Magas vérnyomás kísérő tünete, amely hajlam a szívinfarktusra is.A keringési betegségek legjobban bevált természetes ellenszere a galagonyalé, vagy tea fogyasztása.

Pirosas körömhús, piros széllel
Aszthmára és agyvérzésre való hajlam mutatója.

Narancsszínű körömhús
Belső mérgezési tünetek velejárója lehet.

Mélysárga színű köröm
A máj és az epe megbetegedéseire utalnak.

Zöldes színű körmök
Fokozott orvosi megfigyelést igényel, mivel a szervezetben felhalmozódott méreganyagok jele.

Kékes színű köröm
A vérkeringés zavarait mutatja.

Barnába hajló körömszín
Trópusi betegségekből kigyógyult embereknél figyelhető meg.

Ha a félhold láthatatlan
A napi orvosi gyakorlatból kiderül, hogy a szívműködés és a körömbőr, a félhold alakú körömalj között szoros kapcsolat áll. Amennyiben ez a félhold belesüllyed a köröm bőrébe, vagy a bőr benövi, biztosak lehetünk, hogy betegünk általános gyengeségben szenved. Itt azonnali beavatkozásra van szükség. Ha azonban a félhold elfoglaja a köröm felületének nagy részét, ez a túl erőteljes szívműködés jele, amely szintén kezelést igényel, mivel a szív falaiban megnövekedett a nyomás veszélyezteti az erek állapotát. Kielégítő egészség esetében a félhold körömfelület egy ötödét - egy hatodát foglalja el.

A köröm növekedésének ritmusa
A hüvelykujj körme 5-6 hónap alatt éri el teljes hosszát, míg a többi körmöknek a fele idöre van szükségük. Hűvösebb éghajlatokon lelassul a növekedés, melegebb égöveken, vagy hosszabb ideig tartó meleg vízben történő munkavégzésnél pedig felgyorsul a folyamat. Gyakori alkohol fogyasztás is meggyorsítja a köröm növekedését.

Jellemtan

Bizonyos fokon a körmök formája utalhat az ember karakterisztikájára is;
Buzogányszerű, széles, rövid hüvelykujj; eröszakra hajlamos típus, mint a mindig kitörni készülő vulkán.
Lapos körömfelépítés; kényelemre hajló, hideg, közönyös emberre vall.
Legyező formájú körmök; félős, a saját árnyékától is megijedő alkat. Hajlam a mandula- és nyirokmirigy megbetegedéseire.
Túl széles körmök; robbanékony, de hamar feladó típus, melankóliára hajlamos.
Szögletes körmök; kíváncsiság, de alkalmazkodókepesség mutatója, túlzásokra való hajlam.

Ismeretlen Internetes forrásból
2004-01-18


Ennek az írásnak a tetszési indexe: 4.4   (8 értékelés alapján)
Kérlek értékeld ezt az írást , klikkelj az értékelésednek megfelelő csilllagra,
majd a mehet gombra... köszönöm!

  

Vissza a  témakörhöz


AsztrálFény
Ha tetszik ez az oldal, oszd meg az ismerőseiddel a Facebook-on! Ha tetszik ez az oldal, oszd meg az ismerőseiddel.

AsztrálFény
AsztrálFény - Ezoterikus Stúdió
Ügyfélszolgálat, e-mail:info@asztralfeny.hu, telefon: 06-30 820-1008
© 1998 - Minden jog fenntartva!

Az AsztrálFény oldalak az Internet Explorer böngészőre vannak optimalizálva.

hirdetés


 
AsztrálFény nyitó oldal AsztrálFény nyitó oldal

 

Kedves Vendég!

Még nem vagy bejelentkezve.
»»
Bejelentkezés
««

Ha még nem vagy regisztrálva:
»»
Regisztráció
««

Jelenleg rajtad kívül
1 vendég
nézegeti az
AsztrálFény
oldalakat

 
Fent vagyunk a Facebook-on is!
Ha tetszik ez az oldal, oszd meg az ismerőseiddel a Facebook-on!
Ha tetszik ez az oldal
ajáld másoknak is ...

 
A spiritizmus nem való mindenkinek

Sokszor mondtam már: nem mindenkinek való a spiritizmus, és nem minden lélek alkalmas reá. Minden szellemi rétegnek megvan a maga hivatása és szükségszerinti munkája a földön. Tehát megvan a vallásoknak is és a spiritizmusnak is.
 
 
Partnerprogram

  Pénz...
   Pénz...
    Pénz...
Partner program
Legyen a
partnerünk!

Keressen pénzt,
a mi segítségünkel!
»klikk...«
info@asztralfeny.hu