AsztrálFény nyitóoldal
hirdetés
Kincsesbánya - ezotérikus írások Kincsesbánya
Az AsztrálFény - ezotérikus parapszichológia oldalaihoz
kapcsolódó írások, olvasmányok, kivonatok,
jegyzetek, képek, stb.


Vissza a  témakörhöz

Körmeid elárulják egészségi állapotodat

Erre a kincsre eddig 12678 alkalommal voltak kíváncsiak.


Az ápolt megjelenés legtermészetesebb szabályai közé tartozik a kéz és láb körmeinek gondozása. Kezünk a gyakorlott szemlélö és a képzett orvos számára a legfeltűnőbb helyen árulkodik egészségi állapotunkról. Színe, formája és állaga, esetleges hibái; foltok, barázdák, gödrök diagnosztikai útmutatóként szolgálnak. A körmök a körömágyba foglava, apró hajszálerekkel és idegvégződésekkel behálózva tartják a kapcsolatot szervezetünkkel, a körömgyökböl táplálkoznak, növekednek, amelyeknek viszont ásványi anyagokra van szükségük a feladatuk ellátásához. Amennyiben az utánpótlás lelassul, vagy akár meg is szűnik, mivel a szervezetben is komoly hiányállapotok léptek fel, körmeink akár el is halhatnak. Már apró sebesülésük is komoly problémákat, hosszantartó, fájdalmas kezelést eredményez. Induljunk hát felfedező útunkra, kövessük a szakembert, aki körmeink állapotából egészségi állapotunkat, életformánkat és nem ritkán még jellemünket is fel tudja térképezni.

A tudatos körömelemzés

Ha manapság körmeit rágó embert látunk, már nem arra gondolunk, mint akár 20-30 évvel ezelött, miszerint neveletlen, tartás nélküli, gyenge jellemű egyénnel állunk szemben.Az orvostudomány fejlödése megváltoztatta a társadalmi előítéletek is, a publikációk a közönség számára is megvilágították, hogy a körömrágás bizonyos ásványi anyagok hiányát mutatja, amely elfojtott indulatokkal, lelki problémákkal is párosulhat. A körmök vizsgálatának tudománya, az onychológia bebizonyította például a leváló körmök és a cukorbetegség kapcsolatát. A puha vagy könnyen törő körmök pedig olyan emberre utalnak, akik életerejüket túlságosan is próbára teszik, rablógazdálkodást folytatnak testükkel, szellemükkel.Gyermekeknél a túl vékony körmök a torokgyulladásra való hajlamot mutatják. A vese megbetegedéseinek első jele lehet a hosszanti csíkok megjelenése a körmök felületén. Kitüremkedések reumatikus megbetegedésekre, izületi gyulladásra utalhatnak. Az egészséges emberek körmei maguktól is csillognak, felületük sima, rugalmas.

Puha, vékony körmök
Vérszegénységre, bizonyos ásványok hiányára valamint a hormonrendszer csökkent működésére utalnak.A szakember ilyen esetben tojássárgája, olívaolaj, zöld színü zöldségek és gyümölcsök fogyasztását ajánlja, továbbá szükség esetén E-és D-vitamint, kálciumot, például Buerlecithin szedését rendeli el a természetes táplálkozás kiegészítése képpen.

Törékeny, érdes körmök
A könnyen szerzett kék foltok a máj megbetegedésének lehetőségét vetik fel. Nőknél és fiataloknál többször előfordul,hogy a legkisebb sérülés mély, sokáig felszívódó nyomot hagy a börön, a körmökön. Ebben az esetben a sörélesztő, mint természetes B-vitamin forrás, a búzacsíra és a joghurt-félék nyújhatnak hathatós segítséget. A homeopátiás szerek közül a KH3 ajánlható.

Hosszában leváló felületű körmök
Ha középen, hosszában leválló körmökkel találkozik az orvos, az A-vitamin hányára gondol, amely abból is eredhet, hogy a beteg kevés húsételt fogyaszt. A citrom, sárgarépa és paradicsom fogyasztása kiküszöbölheti az egyoldalú táplálkozásból származó hiánytüneteket.A kálium pótlására napi kis mennyiségü gyümölcsecet alkalmas.

Beszakadásra hajlamos körmök
Az idegrendszer gyengeségére valamint a kevés alvásra utalhat. Ebben az esetben is a B-vitamin pótlása eredményes, előfordulhat azonban, hogy szakorvos segítsége is elengedhetetlen. Elsősorban ki kell zárni a szervezetben esetleges férgesedés jelenlétét. Növényi kivonatok, zöldséglevek fogyasztása segíthet az élősködők kiűzésében.

Túl kemény körmök
Gyakran a pajzsmirigy túltengés idézhet elö túlságosan vastag, kemény körmöket.Pajzsmirigy-diéta, B-vitamin adagolás megelőzheti a betegség komolyra fordulását.

Mélypiros körömhús
Magas vérnyomás kísérő tünete, amely hajlam a szívinfarktusra is.A keringési betegségek legjobban bevált természetes ellenszere a galagonyalé, vagy tea fogyasztása.

Pirosas körömhús, piros széllel
Aszthmára és agyvérzésre való hajlam mutatója.

Narancsszínű körömhús
Belső mérgezési tünetek velejárója lehet.

Mélysárga színű köröm
A máj és az epe megbetegedéseire utalnak.

Zöldes színű körmök
Fokozott orvosi megfigyelést igényel, mivel a szervezetben felhalmozódott méreganyagok jele.

Kékes színű köröm
A vérkeringés zavarait mutatja.

Barnába hajló körömszín
Trópusi betegségekből kigyógyult embereknél figyelhető meg.

Ha a félhold láthatatlan
A napi orvosi gyakorlatból kiderül, hogy a szívműködés és a körömbőr, a félhold alakú körömalj között szoros kapcsolat áll. Amennyiben ez a félhold belesüllyed a köröm bőrébe, vagy a bőr benövi, biztosak lehetünk, hogy betegünk általános gyengeségben szenved. Itt azonnali beavatkozásra van szükség. Ha azonban a félhold elfoglaja a köröm felületének nagy részét, ez a túl erőteljes szívműködés jele, amely szintén kezelést igényel, mivel a szív falaiban megnövekedett a nyomás veszélyezteti az erek állapotát. Kielégítő egészség esetében a félhold körömfelület egy ötödét - egy hatodát foglalja el.

A köröm növekedésének ritmusa
A hüvelykujj körme 5-6 hónap alatt éri el teljes hosszát, míg a többi körmöknek a fele idöre van szükségük. Hűvösebb éghajlatokon lelassul a növekedés, melegebb égöveken, vagy hosszabb ideig tartó meleg vízben történő munkavégzésnél pedig felgyorsul a folyamat. Gyakori alkohol fogyasztás is meggyorsítja a köröm növekedését.

Jellemtan

Bizonyos fokon a körmök formája utalhat az ember karakterisztikájára is;
Buzogányszerű, széles, rövid hüvelykujj; eröszakra hajlamos típus, mint a mindig kitörni készülő vulkán.
Lapos körömfelépítés; kényelemre hajló, hideg, közönyös emberre vall.
Legyező formájú körmök; félős, a saját árnyékától is megijedő alkat. Hajlam a mandula- és nyirokmirigy megbetegedéseire.
Túl széles körmök; robbanékony, de hamar feladó típus, melankóliára hajlamos.
Szögletes körmök; kíváncsiság, de alkalmazkodókepesség mutatója, túlzásokra való hajlam.

Ismeretlen Internetes forrásból
2004-01-18


Ennek az írásnak a tetszési indexe: 4.4   (8 értékelés alapján)
Kérlek értékeld ezt az írást , klikkelj az értékelésednek megfelelő csilllagra,
majd a mehet gombra... köszönöm!

  

Vissza a  témakörhöz


AsztrálFény
Ha tetszik ez az oldal, oszd meg az ismerőseiddel a Facebook-on! Ha tetszik ez az oldal, oszd meg az ismerőseiddel.

AsztrálFény
AsztrálFény - ezoterikus parapszichológia
Ügyfélszolgálat, e-mail:info@asztralfeny.hu, telefon: 06-30 820-1008
© 1998 - Minden jog fenntartva!

Az AsztrálFény oldalak az Internet Explorer böngészőre vannak optimalizálva.

hirdetés
AsztrálFény - hirdetés


 
AsztrálFény nyitó oldal AsztrálFény nyitó oldal

 

Kedves Vendég!

Még nem vagy bejelentkezve.
»»
Bejelentkezés
««

Ha még nem vagy regisztrálva:
»»
Regisztráció
««

Jelenleg rajtad kívül
12 vendég
nézegeti az
AsztrálFény
oldalakat

 
Fent vagyunk a Facebook-on is!
Ha tetszik ez az oldal, oszd meg az ismerőseiddel a Facebook-on!
Ha tetszik ez az oldal
ajáld másoknak is ...

 
Az Adok-kapok törvénye

A világegyetem dinamikus változásokkal mőködik... az energia különféle formákban adódik át a világegyetemben. Készségünk, hogy továbbadjuk azt, amit keresünk, fenntartja életünkben a világ-egyetem bőségének folyamát.
 
 
Partnerprogram

  Pénz...
   Pénz...
    Pénz...
Partner program
Legyen a
partnerünk!

Keressen pénzt,
a mi segítségünkel!
»klikk...«
info@asztralfeny.hu