homlok csakra Kronobiológiai
pszichogenetika


3. szem csakra
(Ajna)
Az ember 6. csakrája

A 6-os csakra a homlokon, a két szemöldök között helyezkedik el és balraforgó, indigókék energiaörvénylésén keresztül, az ember intelektusának a yin energetikájú erejét adja. Ez felel meg a jobb agyfélteke működésének, az intuitív tudásunknak, a "nőies" gondolkodásunknak és a múltba tekintésünknek. Ennek a csakrának a segítségével kommunikálunk tudat alatt a Szellemi Vezetőnkkel és az Őrangyalainkkal, valamint az asztrálvilág egyéb lényeivel, forma és színvilágával. Energiája közvetlenül a hipofízissel van kapcsolatban. Ez a csakra rögzíti a tapasztalatainkat, az intellektus "bölcs" részét.

A 3. szem csakra az ember életének a 6. évében kezdi el önálló funkcióját, ekkor kapcsolódik le róla, az ember Hold aspektusának megfelelő, Őrzőangyala.

A 3. szem csakra a legfontosabb yin karmikus csakra,
benne lakozik a karmikus feladat!
Ehhez a csakrához kapcsolódik az ember lelke.

Amikor az ember megszületik, akkor a 6-os csakra megkapja a születés napján, a Földön uralkodó földi sugárzás mentális értékét, ami ezután az ember egész földi élete alatt, intellektusának meghatározó alaptulajdonságát adja.

A csakra funkcionális ereje, folyamatosan változik a jobb agyfélteke (intuitív gondolkodás) működési intenzitásának mértékében. Vagyis mindig a kielégítő működéshez megfelelő mértékű energiával igyekszik ellátni az intellektus yini tulajdonságait. Ezt könnyedén meg is teszi a születéskor kapott alapérték +- 40%-os mértékén belül. Persze az ennél nagyobb eltérésű igényeket is képes követni funkcionális erővel, azonban ekkor a mobilizáló munkája plusz energiát igényel amit az energiatartalékok felhasználásával ér el. Ezért célszerű hosszú távon, a homlokcsakra funkcionális működési erejét a veleszületett érték +- 40%-án belül tartani, az intuitív gondolkodás, vagyis a jobb agyfélteke igénybevételi mértékének a kontrollálásával. Így az ember Önmaga maradhat vagyis nem tér el (az ajánlottnál nagyobb mértékben) attól amilyennek született.

Ha valamilyen okból támogatni szeretnénk a 3. szem csakra funkcionális erejét akkor erre több lehetőségünk is van:

 • Belső energiák átrendezésével:
 • Hold, tüdőcsúcs légzés
 • Ajna mudra
 • Intuitív elmegyakorlatok
 • Külső energiák segítségével:
 • Indigókék szín
 • Jázmin és menta illóolaj
 • Nyers gyümölcsből és olajos magvakból álló étrend (kökény és rozs)
 • Ametiszt, zafír, szodalit

  A 6. csakrához tartozó betegségek (a karmateljesítést zavaró betegségek), fejfájás, látászavarok, migrén, pszichés zavarok és a hormonrendszer betegségei.

 • Ablak bezárása!


  AsztrálFény - Ezoterikus Stúdió
  © 1998 - Minden jog fenntartva!