AsztrálFény nyitóoldal
hirdetés
-Új AsztrálFény oldal
Kos Bika Ikrek
Rák Oroszlán Szűz
Mérleg Skorpió Nyilas
Bak Vízöntő HalakAz asztrológia eredete, fejlődésének fontos szakaszai és definíciója

Az asztrológia szó a latin és görög astrologia szóból ered.
Az astron csillag és a logos beszéd szavak összetétele. A hagyományos szótári értelmezés szerint az asztrológia jelentése "olyan tudomány, amely megjósolja a jövőt, és megmutatja, hogy az égitestek milyen hatással vannak az emberek sorsára. Eredetileg úgy tekintenek rá, mint az asztronómia gyakorlati alkalmazására az ember életében".
Az efféle szótári meghatározások nem alkalmasak arra, hogy a szó komplex magyarázatát adják. Pár ezer évvel ezelőtt az a megfogalmazás, mely szerint az asztrológia csupán jövendőmondás, megállta volna a helyét, de ma már ez a terminus nemigen használható. Napjainkban inkább az a meghatározás helytálló, hogy az asztrológia egy komoly tudomány, mely nem annyira az események bekövetkeztének valószínűségét hanem az emberi viselkedés indítékait vizsgálja. E szerint az új értelmezés szerint Dane Rudhyar szavaival élve "humanista asztrológiának" is nevezhetjük. A jövendölés központú forma komoly szinten a mundán asztrológiában, pénzügyi területeken, és szórakoztató céllal az újságok napjegy szerinti horoszkópjaiban használatos.
Az események megjövendölése helyett az ember viselkedésének változására vonatkozó jóslatok a fontosak. Az évszázadok során és ma is az asztrológiát nagyon sokféleképpen gyakorolták és gyakorolják. Eleinte minden nagyon egyszerű volt, azt állították, hogy az emberre csak a Nap és a Hold gyakorol hatást. Később ez kiegészült a planétákkal, a zodiákus jegyekkel, a fényes csillagokkal, az aszteroidokkal és számos más asztronómiai tényezővel, melyeket együttesen kozmikus hatásnak nevezhetünk. Általánosságban elmondható, hogy az asztrológia egy olyan tudomány, amely azt vizsgálja, milyen hatást gyakorolnak e kozmikus tényezők az ember magatartására, viselkedésére. Természetesen minden asztrológusnak megvan a kedvenc definíciója.

Mi az asztrológia? Valóban a csillagok irányítanák sorsunkat?
Korunk embere nem hisz igazán a sorsban. Megszoktuk, hogy életünket "mi irányítjuk". De valóban így van ez? Tényleg csak a mi akaraterőnk, kitartásunk lenne az, ami előre hajtja a "világ kerekét"? Vagy vannak talán "magasabb erők", bennünk és rajtunk kívül, amelyek irányítják, vagy legalábbis befolyásolják sorsunkat, életünket?

A kulcs itt a szabad akaratban rejlik. Mindig mi választjuk meg, melyik utat járjuk be - tudatosan, vagy tudattalanul, de a döntés még mindig a miénk. Vannak viszont befolyásoló tényezők, tendenciák, melyek egyengetni látszanak életünket.

Vegyünk egy példát, mindjárt egy klasszikus esetet: az Ön tranzitjai azt mondják Önnek, hogy jó eséllyel találkozhat a "Nagy Ő"-vel. Egyszerre több konstellációja is ezt ígéri. De vajon megtörténhet -e a nagy találkozás, ha Ön nem ad rá alkalmat, sőt, minden lehetőséget kikerül?

Egy másik példa közelebb áll az asztrológia analógiás gondolkodásához: tegyük fel, hogy egy konstelláció balesetveszélyre, műtétre látszik utalni. Vajon meg lehet-e élni az adott helyzetet harmonikusan is? Természetesen igen - csak figyelnünk kell arra, hogy mi zajlik a háttérben. Lehet, hogy túlhajszoltuk magunkat, és pihennünk kellene? Lehet, hogy a konstellációt nem kórházban, hanem csendesen elvonulva, önvizsgálatot tartva kellene megélnünk? A válasz ismét "igen".

És mi van az ellentétekkel, az egymásnak ellentmondani látszó konstellációkkal? Ez sem túl bonyolult: harmonikus, és diszharmonikus elemek keverednek bennünk egész életünkben. Lehet, hogy egzisztenciális értelemben életünk legjobb éveit éljük, ugyanakkor párkapcsolati problémáink vannak. Előfordulhat az is, hogy egy konstelláció boldog, békés időszakot ígér, míg egy másik éppen az ellenkezőjét állítja. Valószínű, hogy ennek megfelelően fogjuk megélni a helyzetet: hangulatunk hosszabb ideig ingadozó lehet; egyszer a fellegekben járunk, máskor borúsabban látjuk a világot.

Ne lepődjünk meg tehát, ha látszólagos ellentmondásokkal találkozunk a horoszkópban. Ahogy a világ, úgy mi is tele vagyunk ellentmondásokkal - mert

"Ami fent van, az ugyanaz, mint ami lent van;
és ami lent van, az ugyanaz, mint ami fent van".AsztrálFény
Ha tetszik ez az oldal, oszd meg az ismerőseiddel a Facebook-on! Ha tetszik ez az oldal, oszd meg az ismerőseiddel.

AsztrálFény
AsztrálFény - Ezoterikus Stúdió
Ügyfélszolgálat, e-mail:info@asztralfeny.hu, telefon: 06-30 820-1008
© 1998 - Minden jog fenntartva!

Az AsztrálFény oldalak az Internet Explorer böngészőre vannak optimalizálva.

hirdetés


 
AsztrálFény nyitó oldal AsztrálFény nyitó oldal

 

Kedves Vendég!

Még nem vagy bejelentkezve.
»»
Bejelentkezés
««

Ha még nem vagy regisztrálva:
»»
Regisztráció
««

Jelenleg rajtad kívül
4 vendég
nézegeti az
AsztrálFény
oldalakat

 
Fent vagyunk a Facebook-on is!
Ha tetszik ez az oldal, oszd meg az ismerőseiddel a Facebook-on!
Ha tetszik ez az oldal
ajáld másoknak is ...

 
Crowley levelezése 4.

Köszönöm levelét. Nem találtam meg az O.T.O. gépelt kéziratát, és az is eszembe jutott, hogy előbb talán megvárnám a válaszait. Ha fontos papírokat várok postán, legkésőbb 24 óra múlva aggódni és tudakozódni kezdek.
 
 
Partnerprogram

  Pénz...
   Pénz...
    Pénz...
Partner program
Legyen a
partnerünk!

Keressen pénzt,
a mi segítségünkel!
»klikk...«
info@asztralfeny.hu