AsztrálFény nyitóoldal
hirdetés
-Új AsztrálFény oldal
Kincsesbánya - ezotérikus írások Kincsesbánya
Az AsztrálFény - ezotérikus parapszichológia oldalaihoz
kapcsolódó írások, olvasmányok, kivonatok,
jegyzetek, képek, stb.


Vissza a  témakörhöz

A spiritiszta médium és a transz

Erre a kincsre eddig 15734 alkalommal voltak kíváncsiak.


A spiritiszta világ médiumnak nevezi azt az érzékeny személyt, aki a földi világ és a túlvilág között kapcsolatot tud létesíteni. Medius azt jelenti, a középen lévő. A közvetítésre alkalmas állapotot transz állapotnak hívjuk. A spiritiszta hívők összejövetelén a "seance"-on, vagy szeánszon, - ami egyszerően ülést jelent - győlnek össze.

Ki lehet médiumő
Ezt a kérdést a HarmoNet tisztánlátójának is gyakran felteszik. A médium alkalmasságának nincs külső ismertető jele. Talán az ősi sámánokhoz lehetne hasonlítani őket. (A sámán turguz eredető szó és nyugtalan embert jelent.) A sámánok többségükben férfiak voltak, a mai médiumok azonban többségükben nők. Szinte bármely néprétegből kikerülhetnek, és szupernormális képességekkel rendelkeznek. Ezek a képességek egyes források szerint fejleszthetők, más források szerint ezzel kell születni.

Öröklődő szupernormális képességek
Több családban megfigyelték, hogy a szülők képességeit - gyakran felerősödött formában - örökölhetik a gyerekek. Ebben azért szerepet játszhat az is, hogy a hívő szülők a szellemiséget és a képességet is átadják gyermeküknek. Gyakori, hogy a serdülő korban a médiumi képességekkel megáldott-megvert gyermekek sokkal érzékenyebbekké válnak, sebezhetőbbek lesznek. Hajlamosabbak a kiborulásra, és túlreagálják az igazságtalanságokat és sokkal szociábilisabbak, mint azonos korú társaik. Ezért a kamasz csoportok az ilyen fiatalt könnyebben kivetik maguk közül. Irtzl Máriának, az 1900-as évek híres óbudai médiumának 14 éves korában volt az első látomása, sőt a leghíresebb külföldi médiumok is ebben az életkorban kezdték észlelni médiumi képességeiket. (Például a svájci Smidt Helen

Médiumi képességek és a halál-közeli élmények, életkrízisek
A médiumok között igen gyakori, ha nem fiatal kamasz korban kerül felszínre ez a képesség, akkor egy nagyon erős életélmény hatására ébredhet érzékenysége tudatára. Ilyen élmény a kómából való felébredés, a halál-közeli élmény, a nemi erőszak (nőknél és férfiaknál ez is eredményezhet testelhagyásos élményt is!) esetleg börtön élmény is lehet. Szirmai Kornél megfigyelt olyan eseteket amikor agyhártyagyulladás után jelentkeztek médiumi képességek.

Médiumok és a pszichiátriai megbetegedések
A valódi médiumi képességeket és a skizofrénia bizonyos tünetcsoportjait igen nehéz egymástól elkülöníteni. Vannak olyan beteges megnyilvánulások, melyek igen hasonlítanak a médiumi képességekre. A beteg ilyenkor ugyanúgy víziókat lát, esetleg vallási képzelgéseket 2elhivatottságot" él meg, prófétának képzeli magát, vagy vallási stigmákat produkálhat. A hisztériára való hajlamuk is erősebb lehet. A hisztériásra jellemző az is, hogy feltőnési vágya nagy. Szeret érdekes embernek tőnni, és ez jól összefügg a médiumitással. Az ilyen médiumnak mindig sikerül megidéznie a kért szellemet és jellemző rá, hogy állandóan csal. (Folyamatosan figyelve csalása leleplezhető.)

A transz állapota
A transz állapota A "trance" (transz) angol szó, elragadtatást önsugalmazással előidézett mesterséges önkívületet jelent. A transz állapotát a legnevesebb pszichológusok közt például C.G Jung is tanulmányozták. Az okkultizmus pszichológiájának szakértője, Raweliffe szerint a következő hat transzállapot a leggyakoribb:

1. az alvajárók szomnambul transza 2. a hipnotizált emberek hipnotikus transza 3. a jóga transz 4. a kataleptikus transz állapot (görcsbe merevedés a révület, vagy a hisztéria felső fokán) 5. extatikus transz (boldog víziókban elmerült "szentek" transzállapota) 6. sámán-transz a természeti népek transzállapotai.

Rendkívüli pszichikai állapot
A transz tulajdonképpen nem más, mint valamilyen nem szokványos, önfeledt, vagy akár önkívületi állapot. A médiumok transza leggyakrabban csak fél transznak nevezhető, félig éber állapot, melyben a tudat peremén mőködve a külvilág és a túlvilág eseményeit is figyelemmel követheti. Ez az állapot hasonló a kórlélektan által anoetikus tudomásszerzésnek nevezett álomszerő, hézagos, homályos tudatállapotához. Ilyenkor - függetlenül attól, hogy a médium emlékszik-e az élményeire éberen is, vagy sem - mindaz, amit hall, vagy lát elmosódik körülötte, és a hangok, impulzusok mintha kívülről egy álomvilágból érkeznének. Ez az állapot gyakorlással egyre jobban elérhető, megtanulható, akárcsak a hipnotikus transz elérése.

A transz elérésének állapota
A médium a transz állapotát sokféle módon elérheti. Vannak, akik a "kör", vagy a szeánsz vezetőjével szuggeráltatják magukat, vannak, akik egy fényes tárgyat néznek, vagy imákat, mantrákat mormolnak, esetleg meditálnak, révedeznek. Egyesek légzéstechnikákkal érik el ezt az állapotot. Ilyenkor a vérnyomás és a pulzus emelkedik, verejtékezés, gyakori rosszullét is megfigyelhető egyes médiumoknál.

Ismeretlen Internetes forrásból
2004-01-18


Ennek az írásnak a tetszési indexe: 5   (5 értékelés alapján)
Kérlek értékeld ezt az írást , klikkelj az értékelésednek megfelelő csilllagra,
majd a mehet gombra... köszönöm!

  

Vissza a  témakörhöz


AsztrálFény
Ha tetszik ez az oldal, oszd meg az ismerőseiddel a Facebook-on! Ha tetszik ez az oldal, oszd meg az ismerőseiddel.

AsztrálFény
AsztrálFény - Ezoterikus Stúdió
Ügyfélszolgálat, e-mail:info@asztralfeny.hu, telefon: 06-30 820-1008
© 1998 - Minden jog fenntartva!

Az AsztrálFény oldalak az Internet Explorer böngészőre vannak optimalizálva.

hirdetés


 
AsztrálFény nyitó oldal AsztrálFény nyitó oldal

 

Kedves Vendég!

Még nem vagy bejelentkezve.
»»
Bejelentkezés
««

Ha még nem vagy regisztrálva:
»»
Regisztráció
««

Jelenleg rajtad kívül
4 vendég
nézegeti az
AsztrálFény
oldalakat

 
Fent vagyunk a Facebook-on is!
Ha tetszik ez az oldal, oszd meg az ismerőseiddel a Facebook-on!
Ha tetszik ez az oldal
ajáld másoknak is ...

 
Feng Shui térkép

 
 
Partnerprogram

  Pénz...
   Pénz...
    Pénz...
Partner program
Legyen a
partnerünk!

Keressen pénzt,
a mi segítségünkel!
»klikk...«
info@asztralfeny.hu