AsztrálFény nyitóoldal
hirdetés
-Új AsztrálFény oldal
Kincsesbánya - ezotérikus írások Kincsesbánya
Az AsztrálFény - ezotérikus parapszichológia oldalaihoz
kapcsolódó írások, olvasmányok, kivonatok,
jegyzetek, képek, stb.


Vissza a  témakörhöz

Crowley levelezése 3.

Erre a kincsre eddig 15626 alkalommal voltak kíváncsiak.


"C" levél, 1943. Április 30.

Cara Soror,
Tégy, mit jónak látsz, ez az egyetlen Törvény.

Köszönöm dátum nélküli, hosszú levelét, két nappal ezelőtt kaptam meg. Nagyon sajnálom, hogy még mindig kimerültnek érzi magát. Én sem vagyok túl jól, ezt az időjárást igen kimerítőnek találom. A tőlem telhető legjobban próbálom majd sok kérdését megválaszolni.

Épp intézem az O.T.O.-val kapcsolatos hivatalos papírokat, hogy elküldhessem Önnek, de a felvetése, hogy előbb más tagokkal találkozzon, lehetetlen. Még a belépés után sem fog találkozni senkivel, kivéve, ha együtt kell velük dolgozzon. Úgy érzem, még mindig úgy gondolja, hogy a Nagy Munka egyfajta teadélután. A más tanulókkal való kapcsolat csak annyit jelent, hogy kritizálja a kalapjaikat, aztán a viselkedésüket. Ezt nem engedhetem. Az Ön munkája csak az Öné és senki másé, a téma nélküli csevej pedig az emberi társadalom legmérgezőbb eleme.

Amikor a Jézus Krisztusnak nevezve (Being called Jesus Christ) címő, ön szerint "valódi feljegyzésről" beszél, nem tudom, mire gondol. Nincs tudomásom ilyen írásról, sem hasonlóról. Igen sok legendát ismerek, ezek legtöbbje a náluk is régebbi legendák hasonló figuráját veszik át.

Talán jobb ötlet lenne beszereznie egy példányt Az Istenek napéjegyenlőségéből és tanulmányoznia azt. A Nagy Munka az ellentétek összehangolása. Ez jelentheti Isten és a lélek egyesítését, a mikrokozmosz és a makrokozmosz egyesítését, a nő és a férfi egyesítését, az ego és a non-ego, vagy bármi más egyesítését.

Azzal, hogy valaki a "love under will" kifejezést használja, arra utal, hogy mindegyik esetben a szeretet a módszer az előbb említett ellentétek összekapcsolásában, mint például a hidrogén és a klór, a nátrium és az oxigén, és így tovább. Bármely reakció vagy jelenség a "szeretet" jelensége, reakciója. Ezt majd megérti, mikor elmagyarázom a "point-event" szó jelentését. De ennek a szeretetnek "under will", azaz akarat szerint kell mőködnie, hogyha megfelelően akarjuk irányítani. Meg kell találnia az Igaz Akaratot, és minden cselekedetét az egyetlen célnak kelll alárendelnie.

Rahoor a Napisten, Tahuti az egyiptomi Merkúr, Kephra pedig az Éjféli Nap.

A problémáival kapcsolatban az lesz a dolgom, hogy megtanítsam tisztán gondolkodni. Nagy mértékben stimulálni fogja, ha a gondolkodási apparátusát megszabadítjuk a felesleges körítésektől. Például nem hiszem, hogy ismeri a logika elsőszámú szabályait. Kétségtelen, hogy többnyire keresztény a magatartása, ugyanakkor viszont szereti a Karma gondolatát is. A kettő egyszerre nem mőködik.

A pénzben való fizetség kérdése nem merül fel nálam. Ez az ősi, ámde nagyon jó kis szabály (amelyhez mindig tartottam magam) elengedhetetlen volt abban az időben, amikor voltak valódi titkok. De én már nyíltan közzétettem az összes titkot. Amit tehetek, az annyi, hogy teljesen exoterikus módon edzem. A heti levélváltás mellett, úgy terveztem, ezt a kérdést kizárhatjuk, mivel kereskedelmi értéket kapna vissza mindenért, amit fizet.

A Nap Szellemére (Spirit of the Sun) és hasonlókra vonatkozó kérdéseire tapasztalatból fogok válaszolni. Az intellektuális kielégültség hasztalan, semmit sem ér. Egy olyan tudatállapotba kell magát hoznom, amely teljes egészében magasabbrendő a közönséges elme szerkezeténél.

Levelének jó része nehezen megválaszolható. Mindig a ló elé kívánja rakni a szekeret. Nem érti, hogy ha azt akarnám elérni, hogy csináljon ezt vagy azt, akkor egyszerően megírnám az Önnek megfelelő választ és boldoggá tenném veleő Ez igen egyszerő lenne, mivel semmiről sincs tiszta elképzelése. Például olyan kifejezéseket használ, melyeknek fontosságát még meg sem beszéltük. Ha a "keresztény út"-ról beszél, meg kell kérdezzem: hisz Ön a más helyett eltőrt szenvedésben és az örök kárhozottságban, vagy nemő Az ilyen kérdéseknél fellépő zavarodottság nagy része abból származik, hogy az egyes tanulóknak fogalmuk sincs annak a szükségéről, hogy meghatározzák és megmagyarázzák az általuk használt kifejezéseket. A zavartság pedig csak tovább nő, ahogy ezek a tanulók egymás közt megbeszélik ezeket a kérdéseket - vak vezet világtalant.

Másfelől Ön olyan kérdéseket tesz fel nekem, mint például "Mi a tisztaságő". Ezekre tucatnyi különböző módon lehetne megválaszolni. Meg kell értenie, mit jelent "a társalgás univerzuma" (universe of discourse) kifejezés. Ha megkérdezné tőlem, hogy "Ez az arany-klorid minta egy tiszta mintaő", akkor tudnék válaszolni. Meg kell értenie a beszédbeli pontosság értékét. Fecseghetnék évekig a tisztaságról és az önzetlenségről, és senkinek sem lenne egy fity
inggel sem jobb.

Utóirat, vagy afféle (ezt nem akartam lediktálni): Az O.T.O.-val kapcsolatos elgondolásai emlékeztetnek néhány nő vásárlással kapcsolatos elgondolására. Körbe akarja járni az árukészletet aztán kisétálni egy büszke vigyorral, mondván: NEM. Tényleg azt gondolja, hogy felvonultassam Ön előtt a ma élő legkiválóbb embereket, hogy Ön majd átvizsgálja és jóváhagyja őkető
A belépési cikkely saját alkotmányunk kiváltsága: udvariasság egy szimpatikus test felé. Ha nem lenne szabadkőmőves, valakinek be kellene ajánlania, majd támogatnia Önt, aztán vérszomjas Inkvizítorok vizsgálnák meg, majd valószínőleg kidobnák a szeméttárolóba. Nem, igazából nem olyan rossz, de nem szeretnénk senkit azok közül itt látni, aki jelentkezni szeretnének. Ön megtenné, ha egy klub-bizottság tagja lenneő Az O.T.O. egy komoly test, kozmikus mértékő munkát végezve. Meg kellene kérdeznie önmagától: "Mit adhatnék énő"
A titkokkal kapcsolatban a következőt mondhatom: Egyetlen dolog van, amelyet sohasem szabad kiadni, ez pedig az O.T.O. legnagyobb titka. Túl veszélyes lenne leírni ide, persze van biztosíték is: ha ismerné a titkot, nem tudná használni, hacsak nem lenne haladó szintő beavatott. Azt pedig nem engednénk, amíg teljesen meg nem lennénk elégedve a Nagy Munka iránti elhivatottságával (ld. One Star in Sight). Igaz, hogy a Black fivérek fel tudnák használni a titkot, de mindössze csak elpusztítanák vele magukat.

Love is the law, love under will.
Felebaráti szeretetben,
666

Ismeretlen Internetes forrásból
2004-01-18


Ezt az írást még senki nem értékelte, légy te az első
Klikkelj az értékelésednek megfelelő csilllagra,
majd a mehet gombra... köszönöm!

  

Vissza a  témakörhöz


AsztrálFény
Ha tetszik ez az oldal, oszd meg az ismerőseiddel a Facebook-on! Ha tetszik ez az oldal, oszd meg az ismerőseiddel.

AsztrálFény
AsztrálFény - Ezoterikus Stúdió
Ügyfélszolgálat, e-mail:info@asztralfeny.hu, telefon: 06-30 820-1008
© 1998 - Minden jog fenntartva!

Az AsztrálFény oldalak az Internet Explorer böngészőre vannak optimalizálva.

hirdetés


 
AsztrálFény nyitó oldal AsztrálFény nyitó oldal

 

Kedves Vendég!

Még nem vagy bejelentkezve.
»»
Bejelentkezés
««

Ha még nem vagy regisztrálva:
»»
Regisztráció
««

Jelenleg csak te
nézegeted az
AsztrálFény
oldalakat

 
Fent vagyunk a Facebook-on is!
Ha tetszik ez az oldal, oszd meg az ismerőseiddel a Facebook-on!
Ha tetszik ez az oldal
ajáld másoknak is ...

 
Időutazás

Leültünk, Zsóka egy kártyacsomagot adott a kezembe, hogy üljek rá. Amíg üldögéltem a kártyán addig elmondtam, hogy mi az oka annak, hogy én időutazásra szeretnék menniő!
 
 
Partnerprogram

  Pénz...
   Pénz...
    Pénz...
Partner program
Legyen a
partnerünk!

Keressen pénzt,
a mi segítségünkel!
»klikk...«
info@asztralfeny.hu