AsztrálFény nyitóoldal
hirdetés
-Új AsztrálFény oldal
Kincsesbánya - ezotérikus írások Kincsesbánya
Az AsztrálFény - ezotérikus parapszichológia oldalaihoz
kapcsolódó írások, olvasmányok, kivonatok,
jegyzetek, képek, stb.


Vissza a  témakörhöz

Az antropozófia

Erre a kincsre eddig 14763 alkalommal voltak kíváncsiak.


A Camphill mozgalom eszmei alapjai az antropozófiából erednek. Ez egy spirituális tudomány, amelyet Rudolf Steiner munkája alapozott meg, aki úgy jellemezte, mint "a tudás ösvénye, amely az ember spirituális világát az univerzum spirituális világába vezeti". Azoknak, akik égeto kérdések nyomába eredtek életük során az emberi életrol, az antropozófia bemutatja nekik a lelket, mint az anyag eredetét, és az emberi történelmet, mint az evolúció hosszú folyamatát a természet mai királyságanak az eléréséig.

Az antropozófia ösvényén az ember megtanulja, hogy minden not és férfit olyannak ismerjen meg, mint egy örök spirituálisan létezo egyént, aki a lélek és a test meghatározott kombinációjában él. Az antropozófia egy széles perspektívát kínál számos, a mai világban felmerülo ellentét feloldásához (evolúció - teremtés; determinació - szabad választás; rasszizmus - színvakság, környezet - haladás) ugyanakkor nem kínál könnyu válaszokat és gyors megoldásokat. Rudolf Steiner ajándéka, az antropozófia a világ sok részére eljutott. Halála óta sokan fejlesztették felvetéseit, elszántan dolgoztak olyan területeken, mint a Waldorf iskolák, Biodinamikus földmuvelés, Euritmia, Gyógyitó Oktatás, Ifjúság Nevelés és Szociális Terápia (speciális igenyu emberekkel való foglalkozás gyermekekkel, fiatalokkal és felnottekkel egyaránt), valamint nagyszámú kreatív és terápiás kezdeményezés volt a természettudományokban, orvostudományban, szociális munkában és a muvészetekben is.

Saját spirituális természetünk és eredetünk felismerése betöltheti a szakadékot a tudomány és a vallás között. Mind a szektákat, mind a végtelen toleranciát felválthatja a lelkes érdeklodés és megértés más nézopontok iránt. A történelem csodás tájainak felfedezése az antropozófia segítségével megnyitja az emberek szemét abba az irányba, hogy a világ más emberei és azok vallásai hogyan probálják megtalálni a helyüket a tudatosodás evolúciójában. Eme evolúción keresztül minden egyén más élményeket él és élt át. Az antropozófia ösvénye elvezet a kereszténységhez. Karl König, a camphill alapítója megrajzolta az antropozófia fo vonalait a közösség felépítéséhez és fegyelmezéséhez.

Ismeretlen Internetes forrásból
2004-01-18


Ennek az írásnak a tetszési indexe: 3   (1 értékelés alapján)
Kérlek értékeld ezt az írást , klikkelj az értékelésednek megfelelő csilllagra,
majd a mehet gombra... köszönöm!

  

Vissza a  témakörhöz


AsztrálFény
Ha tetszik ez az oldal, oszd meg az ismerőseiddel a Facebook-on! Ha tetszik ez az oldal, oszd meg az ismerőseiddel.

AsztrálFény
AsztrálFény - Ezoterikus Stúdió
Ügyfélszolgálat, e-mail:info@asztralfeny.hu, telefon: 06-30 820-1008
© 1998 - Minden jog fenntartva!

Az AsztrálFény oldalak az Internet Explorer böngészőre vannak optimalizálva.

hirdetés


 
AsztrálFény nyitó oldal AsztrálFény nyitó oldal

 

Kedves Vendég!

Még nem vagy bejelentkezve.
»»
Bejelentkezés
««

Ha még nem vagy regisztrálva:
»»
Regisztráció
««

Jelenleg rajtad kívül
3 vendég
nézegeti az
AsztrálFény
oldalakat

 
Fent vagyunk a Facebook-on is!
Ha tetszik ez az oldal, oszd meg az ismerőseiddel a Facebook-on!
Ha tetszik ez az oldal
ajáld másoknak is ...

 
Szellemi szférák

Az ellenségek gyakran találkoznak itt, egymás bosszúja elől menekülnek. Testet öltve a gondviselés olyan pályára állítja őket, hogy alkalmat nyerjenek a kiegyenlítődésre (karma).
 
 
Partnerprogram

  Pénz...
   Pénz...
    Pénz...
Partner program
Legyen a
partnerünk!

Keressen pénzt,
a mi segítségünkel!
»klikk...«
info@asztralfeny.hu