AsztrálFény nyitóoldal
hirdetés
-Új AsztrálFény oldal
Kincsesbánya - ezotérikus írások Kincsesbánya
Az AsztrálFény - ezotérikus parapszichológia oldalaihoz
kapcsolódó írások, olvasmányok, kivonatok,
jegyzetek, képek, stb.


Vissza a  témakörhöz

Előszó

Erre a kincsre eddig 16030 alkalommal voltak kíváncsiak.


Mágia könnyek nélkül

Mágia könnyek nélkül

 

1943-ban Aleister Crowley találkozott egy hölggyel, aki hallott Crowley nagy tudásáról és tapasztalatáról, és tanácsát kérte okkultista, spirituális és gyakorlati dolgokban.  Ez a kapcsolat egy mindkettőjük számára érdekes, és ösztönző levélváltáshoz vezetett. Crowley később másokat is felkért és bíztatott hasonló kérdések feltételére. Ennek eredménye ez a több, mint 80 levélből álló győjtemény, melyet a „Mágia könnyek nélkül” címen jelentetünk meg.

 

Crowley a fenti hölgynek írt korai levelei másolatát nem őrizte meg, így képtelen volt a megjelentetni kívánt győjteménybe belevenni az előzményeket. Szerencsére teljesen nem tőntek el nyomtalanul ezek a levelek, és most e könyv bevezetésében olvashatóak.  Crowleynak volt egy eredeti stílusa, melyet belevettek és így hozzáidomítottak a későbbiekhez (pl. Cara Sorror, Fraternally: 666, stb…) így mintegy egységbe integrálták az egészet, ezért a váltás itt már nem látszik. Crowley eredetileg a könyvet „Aleister mindent megmagyaráz” címen akarta megjeleníteni, és az alábbi körlevelet küldte ki a barátainak és tanítványainak, és megkérte őket, javasoljanak témát a mő egységbefoglalása érdekében.    

 

A „Thoth könyve” szerzőjének /Crowley/ nagy örömet okozott, hogy oly sok méltányló levelet kapott főleg nőktől, akik hálájukat fejezték ki, hogy tisztán, érthető módon adta közre a levélgyőjteményt. Jóllehet, mindennek dacára  Therion mester régóta  nagy szükségét érezte hogy az alapokat megteremtse azoknak, akik még csak most kezdték el tanulni a mágia alapjait akár  csupán kíváncsiságból – vagy bele akartak mélyedni is a témához kapcsolódó tudományokba.

 

Therion mester igyekezett a végsőkig leegyszerősíteni Crowley magasröptő magyarázatait, az átlagos mőveltséggel rendelkező emberek számára is, de közben a mágus gondolkodását tökéletesen értő magasabb tudásszintő csoport azon a véleményen volt, hogy ez az egyszerősítésre való törekvés gyakran sikertelen volt. Oly sokféle volt a megállapítás és most íme itt nyújtjuk át a megoldást.

 

Fentiek közül egy istenadta zseni  nemrégiben javasolta, hogy a rejtély megoldható  'Dr. Brewer: „Guide to Science” címő könyvének régi és jól bevált útmutatásai alapján. Jelentkezőket bíztak meg, hogy Therion mesterhez intézzenek kérdéseket és gyüjték össze a mester magyarázatait tartalmazó válaszleveleit. Ez a Crowley szellemi örökségét örző magas tudatú csoport azokra a dilettánsokra gondolt, akik egyrészt  különösen fogékony érdeklődők, másfelől azonban a szokott sémákon kívüli gondolkodók, akiknek ezáltal természetes módon jut eszébe néhány olyan kritikus részlet - Therion nem igazán sikerült Crowley egyszerősítéseiből, -  amit a válaszok végül is megnyugtatóan tisztázhatnak. Crowley értőinek ez volt az igazi célja. Fentiekben olyan  típusú kérdésekről esett szó, hogy „mi ező” „miért elmélkedjek ezenő”, „mik a tanulmány alapelveiő”, „mi a hasznaő” „hogy kezdjem elő” és ehhez hasonlók…

 

Ez volt a terv , a kérdésekkel, amiket elkezdtek megvalósítani, és minden lehetséges szemszögből körbe akarták járni a témát. ATherion által megadott válaszok stílusa közérthető és folyékony volt, az elvont szakkifejezéseket vagy nem szerepeltették, vagy nagy részletességgel megmagyarázták. Mintegy 70 levél íródott meg eddig, de úgy tőnik, hogy még mindig találhatók szakértő szemmel nézve hiányosságok, melyek megbontják olykor a tanulmány integritását. Ezek a hiányok, a föld feltérképezetlen fehér foltjaihoz hasonlíthatók, melyek mintegy 50 évvel ezelőtt olyan kihívásoknak számítottak, melyek vonzották az érintetteket, mint pillét a láng.

Ehhez a visszaemlékezéshez szükség van  a leveleket tanulmányozók együttmőködésére, és támogatására, így juthat el ez a levelek által körvonalazott Crowley alkotta gondolatvilág a teljesség közelébe, és ritkulhatnak végül el is tőnhetnek „fehér foltjai”. Létezik egy függelék, mely ismerteti a megírt levelek rövid tartalmát. Ha netán úgy véled, hogy ezek közül bármelyik segít megoldani saját belső problémáidat, akkor javasoljuk, hogy mentális prioritással fókuszálj a portálon megjelentetett anyagra, hiszen ez teljesen szabadon hozzáférhető. A te segítségedre jelentettük meg ezen tanulmányokat. Ha bármi más problémát akarsz felvetni, amelyeket a levelekben nem találsz meg, akkor fogalmazd meg a lehető legegyértelmőbben, és küldd el a leveled a Kozmosz ’2000 Jövőkutató és Sorselemző Intézet rovatvezetőinek! A válasz feltehetően néhány héten belül megérkezik, vagy tőlünk vagy a felső vezetőd által választott transzcendens úton az életedben.  Várható, hogy végül a levélsorozat könyv formában is meg fog jelenni a K’ 2000 kiadásában.

 

---------

Ezzel a bevezető rész bevégeztetett. Karl J. Germer Frater Saturnus Xr Frater /felsőbb egyházi méltóság/ gondolataiból O.T.O. / Német Nemzetiszocialista Okkult kőmőves páholy/

 

Ismeretlen Internetes forrásból
2004-01-17


Ennek az írásnak a tetszési indexe: 5   (1 értékelés alapján)
Kérlek értékeld ezt az írást , klikkelj az értékelésednek megfelelő csilllagra,
majd a mehet gombra... köszönöm!

  

Vissza a  témakörhöz


AsztrálFény
Ha tetszik ez az oldal, oszd meg az ismerőseiddel a Facebook-on! Ha tetszik ez az oldal, oszd meg az ismerőseiddel.

AsztrálFény
AsztrálFény - Ezoterikus Stúdió
Ügyfélszolgálat, e-mail:info@asztralfeny.hu, telefon: 06-30 820-1008
© 1998 - Minden jog fenntartva!

Az AsztrálFény oldalak az Internet Explorer böngészőre vannak optimalizálva.

hirdetés


 
AsztrálFény nyitó oldal AsztrálFény nyitó oldal

 

Kedves Vendég!

Még nem vagy bejelentkezve.
»»
Bejelentkezés
««

Ha még nem vagy regisztrálva:
»»
Regisztráció
««

Jelenleg csak te
nézegeted az
AsztrálFény
oldalakat

 
Fent vagyunk a Facebook-on is!
Ha tetszik ez az oldal, oszd meg az ismerőseiddel a Facebook-on!
Ha tetszik ez az oldal
ajáld másoknak is ...

 
Átkok könyve II.

Valamennyi korai civilizáció közül mindmáig az egyiptomi nyőgözi le leginkább az utókort. A va­laha Khemnek(azaz fekete földnek) nevezett or­szág homályos eredetének titokzatosságát napja­inkban is haszonnal kamatoztatják az okkult tu­dományok mővelői, a romantikus történelmi re­gények írói és a másodrendő hollywoodi filmek készítői.
 
 
Partnerprogram

  Pénz...
   Pénz...
    Pénz...
Partner program
Legyen a
partnerünk!

Keressen pénzt,
a mi segítségünkel!
»klikk...«
info@asztralfeny.hu