AsztrálFény nyitóoldal
hirdetés
-Új AsztrálFény oldal
Kincsesbánya - ezotérikus írások Kincsesbánya
Az AsztrálFény - ezotérikus parapszichológia oldalaihoz
kapcsolódó írások, olvasmányok, kivonatok,
jegyzetek, képek, stb.


Vissza a  témakörhöz

Meghökkentő esetek

Erre a kincsre eddig 15528 alkalommal voltak kíváncsiak.


A pszichokinézis
különleges képesség, a szellem, a gondolat energiájának hatása a tárgyakra. A pszichokinézissel rendelkező személy tárgyakat mozdít el anélkül, hogy hozzájuk érne. S. Cuelmans európai könyvtárakban és levéltárakban végzett kutatásai során megállapította, hogy a XII.-XIV sz.-ban ez a képesség viszonylag gyakran nyilvánult meg. 1390 és1670 között viszont kevesebb esetet jegyeztek fel. A kutató alapos tanulmányozás alá vett egy XIV. sz.-i esetet. Athanasius Sachs a wurtenbergi Ulmban született. Már ifjú korában több szent könyvet ismert, és mindenhová magával vitt egy fekete bőrkötéses, Mainzban nyomtatott zsoltároskönyvet. A vasárnapi istentisztelet után gyakran regensburgi és pozsonyi kocsmákban hirdette az igét. Tisztelet övezte, mert kívülről tudta a 151 zsoltárt. Azzalis ámulatba rejtette a hallgatóságát, hogy elmozdított tárgyakat anélkül, hogy hozzájuk ért volna. Bőrtáskájából olykor minden látható ok nélkül kirepült a zsoltároskönyv. Az egyik kocsmáros többször látta, hogy a könyv magától mindig ott nyílt ki, ahol az Athanasius Sachsáltal énekelt zsoltár volt. Több szemtanú szerint az izgága részegek felett söröskorsók lebegtek, és a mellettük lévő asztalok felemelkedtek, amikor Athanasius Sachs a duhajkodókra nézett. Több polgár arra gyanakodott, hogy a csodatevő férfi az ördög cimborája, ezért feljelentették. Amikor a város vezetői elrendelték a letartóztatását, a katonák nem tudtak behatolni házába, mert egy láthatatlan erő különböző tárgyakat dobált feléjük.

A spontán öngyulladás
A spontán öngyulladás az egyik legnehezebben értelmezhető jelenség. A XIX. és XX. században több, alaposan dokumentált eset azt igazolta, hogy az emberi test minden látható ok nélkül is meggyulladhat. 1835. január 5.-én James Hamilton , a Teneseenállambeli Nashwille egyetemének matematika professzora egyedül lélekjelenlétének köszönhette, hogy a titokzatos tőz nem oltotta ki az életét. Az esetről Dr. John Overton, a Tenessee-i Orvosi társaság közlönyében számolt be. Miután az egyetemen befejezte előadását, a professzor hazatért. A háza bejárata melletti hőmérő 8 fokos fagyot jelzett. Miközben ott álldogált, erős fájdalom hasított a bal lábába. "Úgy éreztem, mintha egy óriási darázs csípett volna meg, ugyanakkor hirtelen forróság öntötte el a lábamnak azt a részét" írta le később élményét James Hamilton leeresztette a nadrágját, és amint a combjára pillantott, néhány centiméter átmérőjő kicsapódó lángot vett észre. A professzornak azonnal az jutott eszébe, hogy az égéshez oxigén kell. Miután tenyerével lefedte az égő húst, a láng kialudt. Ezután bement a házába. És alaposabban megvizsgálta a sebet. Kínozta a fájdalom, az égető, száraz seb horzsolásra hasonlított. A professzor az alsónadrágján, a seb felett egy kis lyukat fedezett fel, ugyanakkor a nadrágján semmilyen lyuk nem volt, és az anyagon sem mutatkozott perzselés.
A lyukacska körüli furcsa sárga pehelyfoszlányokat zsebkéssel távolította el. A seb néhány nap múlva begyógyult, de a bőr sokáig kék maradt, és a seb körüli izmok gyakran fájtak. - Ha nem lennék matematikus, akkor azt hinném, hogy fekete mágia áldozatává váltam. - vallotta be később a professzor kollégáinak.

A sárgás köd
1959 elején, az Ural hegység északi szélén kilenc turista halt meg titokzatos körülmények között, de az esetről csak nemrég számolt be a Tajnaja Vlaszty címő orosz folyóirat. 1959 januárjában a turista csoport sítalpon vágott neki a hosszú, veszélyes útnak. Miután február elején az Otartanit, a vogulok szent csúcsát megközelítették, megszakadt velük a rádióösszeköttetés. A mentők csak március elején találták meg a fiatal turisták megcsonkított hulláit. Az egyik áldozat mellett egy cédulára bukkantak, az alábbi mondattal: "Társaim meghaltak, én megbénultam és éhen fogok halni". A törvényszéki orvosok megállapították, hogy hatan megfagytak, a többiek agya és más belső szervei pedig súlyosan megsebesültek. Az ismeretlen támadók az expedíciót kísérő kutyákat is megcsonkították. 1965-ben egy expedíció ismét a csúcs felé indult, hogy kiderítse a kilenc turista halálának az okát, de egy heves vihar visszafordulásra kényszerítette őket. A viharban az iránytők mutatói ide-oda lengtek. 1973-ban a harmadik expedíció iránytői másfél óráig használhatatlanok voltak. Az expedíció vezetője így írta le hátborzongató élményét: "Amikor letérdeltem, hogy felélesszem a tábortüzet, a földből ütemes morajlás hallatszott. Úgy éreztem, hogy valaki vagy valami meg akar fojtani." Miközben az expedíció tagjai visszamentek a völgybeli szálláshelyre, minden reggel ugyanabban az időpontban sárgás köd emelkedett fel a láthatáron.

Minneapolisi reinkarnáció
1894-ben, egy minneapolisi mellékutcában bukkantak rá a rendőrök Kitty Gring holttestére. Az áldozat jobb fülénél egy lyuk jelezte, hogy egy golyó fúródott be a koponyájába. Pontosan egy évszázad múlva, szintén december 3.-án, I. Brad, a CNBC tévéállomás mősorát nézte, amelyben dr. Bruce Goldberg kaliforniai pszichológus a hipnotikus regresszióról beszélt. Másnap I. Brad Jennyvel, a menyasszonyával elment a pszichológus rendelőjébe. A 29 éves menyasszony néhány hete emlékezetkiesésben szenvedett. A pszichiáternek bevallotta, hogy egy visszatérő álom kínozza: gépkocsiban ül, és egy visszataszító külsejő ember fejen lőtte. A hipnotikus regresszióban Jenny elmondta, hogy egyik előző életében Kitty Gringnek hívták, és egy minneapolisi divatüzlet tulajdonosnője volt. Sokan udvaroltak neki, de ő csak az elegáns Harry Hayword-höz vonzódott. A fiatalok az apa bérházában, az Ozark Hallsban laktak. Harry gyakran ült játékbarlangokban, és alvilági alakokkal mutatkozott. Egyszer azt tanácsolta Kittynek, hogy megtakarított pénzét fektesse be egy jövedelmező vállalkozásba. Az udvarló elárulta a lánynak, hogy üzleti partnerei pénzhamisítással is foglalkoznak. Másnap Harry-vel és Claus Blixterrel, az Ozatk Halls házmesterével arra a helyre autóztak, ahol az üzletet nyélbe akarták ütni. Az épülettől néhány száz méterre a házmester hátulról fejbe lőtte a lányt. A holttestet egy mellékutcában kidobták a kocsiból. A pszichológus több könyvtáros és levéltáros segítségével kiderítette, hogy Kitty Gring egy ruhaüzlet tulajdonosnője volt az Ozark Hallsban lakott, a bérház tulajdonosa W. Hayword volt, a fiát Harry-nek, a házmestert pedig Claus Blixter-nek hívták. A fiatalember sok pénzt adott a bérgyilkos házmesternek. Kittyt azért lövette le, mert attól félt, hogy a lánynak lelkiismeret-furdalása lesz, ésle fogja leplezni sötét üzleteit. A törvényszéki jegyzőkönyvből kiderült, hogy a végzetes golyó a jobb oldalon fúródott be a koponyába. Harry Hayword-öt 1895-ben felakasztották. A hipnotikus regresszió után Jenny Kring megszabadult lidércnyomásos álmától, és az emlékezetkiesése is megszőnt.

Ismeretlen Internetes forrásból
2004-01-18


Ennek az írásnak a tetszési indexe: 5   (1 értékelés alapján)
Kérlek értékeld ezt az írást , klikkelj az értékelésednek megfelelő csilllagra,
majd a mehet gombra... köszönöm!

  

Vissza a  témakörhöz


AsztrálFény
Ha tetszik ez az oldal, oszd meg az ismerőseiddel a Facebook-on! Ha tetszik ez az oldal, oszd meg az ismerőseiddel.

AsztrálFény
AsztrálFény - Ezoterikus Stúdió
Ügyfélszolgálat, e-mail:info@asztralfeny.hu, telefon: 06-30 820-1008
© 1998 - Minden jog fenntartva!

Az AsztrálFény oldalak az Internet Explorer böngészőre vannak optimalizálva.

hirdetés


 
AsztrálFény nyitó oldal AsztrálFény nyitó oldal

 

Kedves Vendég!

Még nem vagy bejelentkezve.
»»
Bejelentkezés
««

Ha még nem vagy regisztrálva:
»»
Regisztráció
««

Jelenleg rajtad kívül
2 vendég
nézegeti az
AsztrálFény
oldalakat

 
Fent vagyunk a Facebook-on is!
Ha tetszik ez az oldal, oszd meg az ismerőseiddel a Facebook-on!
Ha tetszik ez az oldal
ajáld másoknak is ...

 
Szellemi törvények

A legkülönbözőbb kultúrákban voltak Mesterek, akik ezekről a szellemi törvényekről átörökítették tudásukat az utókorra. Itt az idő, hogy ezt az örökséget magunkhoz vegyük, elrendezzük, és életünket hozzáigazítsuk. Mihelyt felismerem ezeket a törvényeket, szolgálni fognak engem, segítenek, hogy a megfelelő időben tegyem, amit tenni kell, és teljes életet élhessek.
 
 
Partnerprogram

  Pénz...
   Pénz...
    Pénz...
Partner program
Legyen a
partnerünk!

Keressen pénzt,
a mi segítségünkel!
»klikk...«
info@asztralfeny.hu