AsztrálFény nyitóoldal
hirdetés
-Új AsztrálFény oldal
Kincsesbánya - ezotérikus írások Kincsesbánya
Az AsztrálFény - ezotérikus parapszichológia oldalaihoz
kapcsolódó írások, olvasmányok, kivonatok,
jegyzetek, képek, stb.


Vissza a  témakörhöz

Csillagok és emberek

Erre a kincsre eddig 25391 alkalommal voltak kíváncsiak.


Már az asztrológia hajnalán is igen fontosnak tartották a tudomány beavatottjai a két fővilágosító, a Hold és a Nap befolyását a föld élőlényeire, komolyan foglalkoztak hatásaikkal. Ismert bizonyos függőség a Hold fázisváltozásai és a szülött jó közérzete között.
Darwin erről a következőket írta: " ...az emberek (emlősállatok, madarak, sőt még rovarok is) titkokkal teljes törvények szerint kiszolgáltatottak. Bizonyos folyamatokban (úgy, mint érettség, terhesség, különböző betegségek és azok időtartama) a holdfázisoktól függenek..." (az "Ember eredete", 1) Az újkori kutatók szintén kapcsolatba hozzák a Hold befolyását gondolatainkkal, tetteinkkel. A Zodiákus minden jegyében más és más hatása van a Holdnak. Az első negyed és a telihold-ig a holdhatás erősítő, míg a fogyó hold és az újhold között gyengítő hatású.

Mikor vannak sikeres napok a holdjárás szerint?

Fogyó holdszakaszban nem érdemes új dolgokba belekezdeni, mert azok ritkán sikerednek. Olyan teendőket, melyeket gyorsan szeretnénk befejezni, akkor kell intézni, mikor a Hold az Ikrekben, a Bikában, Rákban, Mérlegben, Skorpióban áll.

Tanácsok - Hold a jegyekben

Hold a jegyekben: A Holdállás asztrológiai hatása, az asztrológus ajánlása
Kosban: kedvezően hat a vállalkozásokra, felértékelő hatás érvényesül
Bikában: el kell indítani minden ügyet, minek bezárása régóta kívánatos
Ikrekben: minden kezdetét veheti, ami gyors befejezést kíván
Rákban: az utazást kerülni kell! Ezzel szemben kedvez a ház körüli, bérleti munkák elvégzésének
Oroszlánban: az ember belekezdhet, vállalkozhat mindenre, ami hosszadalmas és sokáig tartó
Szűzben: az ember belekezdhet minden dologba, amely a szellemet előmozdítja (tanulás, tanítás, stb.)
Mérlegben: el kell kezdeni mindent, ami gyorsítást kíván. Lehet vásárolni, eladni, utazni. Kapcsolatok.
Skorpióban: óvatosság az új vállalkozásokkal, perekkel, az erős, kiszámítható ellenállással szemben
Nyilasban: kedvező jogi ügyekre, kereskedésre, sporteredményekre
Bakban: óvakodjunk a haragtól, veszekedéstől idősebb személyekkel, ne fogadjunk alkalmazottakat
Vízöntőben: most lehet olyasmire vállalkozni, amely hosszú lejáratú dolog
Halakban: kedvező békés üzleti ügyekhez, újakat azonban ne indítsunk el, óvatosság pénz dolgában.

Mikor kedvez a Hold szerelemnek, házasságnak?

Általában a szerelmi és párkapcsolatok kapcsolatok kedvezően alakulnak, amikor a Hold a Bika, a Mérleg, a Nyilas, a Vízöntő és a Halak jegyében jár. Az özvegyekkel való kapcsolatteremtésre az az időszak kedvező, amikor a Hold a Szűz jegyében jár. Ez az állás alkalmas szerelmes levelezésre, de alkalmas kapcsolat lezárására is. Egyáltalán, a fenti zodiákus jegyekben kedvező mindenre, amely szórakozással, kedvteléssel, mulatsággal függ össze.

Mikor kedvez a Hold az utazásnak?

Akkor, amikor a Hold a Kosban, Ikrekben, Mérlegben, Skorpióban és a Nyilasban jár. Ez az időszak alkalmas közlekedéssel kapcsolatos ügyintézésre is. A tengeri utazásokon való részvétel akkor a legalkalmasabb, amikor a Hold a Rákban, Skorpióban, és a Halakban tartózkodik. Hegyi túrákra akkor kell vállalkozni, amikor a Hold az Ikrekben, Szűzben, és a Halakban tartózkodik. A legkedvezőbb azonban az az időpont, amikor az Ikrek és a Mérleg jegyében jár. Strandoláshoz, csónakázáshoz, vitorlázáshoz akkor kedvező az idő, amikor a Hold a Rák vagy a Halak jegyében áll, de erre még a Szűz-Holdállás is megfelelő.

Mikor kedvező a Holdállás kapcsolatkötésre?

Olyan kapcsolat kialakítását célzó látogatásra, amelyen befolyásos, nagy hatalmú személy patronálását kívánjuk megszerezni az az időszak kedvező, amikor a Hold az Oroszlánban és a Nyilasban áll.

Mikor kedvez a Hold a vadászatnak?

A vadászathoz kedvező Holdállás akkor van, amikor a Hold a Kos, az Oroszlán és a Nyilas jegyében időzik.

Mikor kedvez a Hold a favágásnak?

A legjobb idő a favágásra a nyártól a téli napfordulóig vagy újévig tartó időszak, mert ebben az időben a kezdődő száradás következtében a fa tartósabb és szárazabb lesz. Ezen az időszakon belül is az építkezéshez szükséges fa kivágása legjobb, ha a telihold utolsó negyedébe esik, mert akkor nem korhad el olyan könnyen.

Mikor kedvez a Hold a földművelésnek?

Magvetésre akkor kerüljön sor, mikor a Hold a Bikában vagy a Vízöntőben áll. Száraz magokhoz, száraz földben a növekvő Hold ajánlott jobban, míg a fogyó Holdnál a vetés nedves földben, nedves magokkal eredményes. Mindent, ami lehetséges akkor vessünk el a földbe, amikor a Hold a Kosban jár, , mert ez az az időszak, ami a legkedvezőbb vetéshez, palántázáshoz, ugyanis ezt követően minden növekedésnek indul. Amikor a Hold a Bikában található, különösen alkalmas az idő facsemeték, szőlővesszők ültetésére, stb. Ilyenkor vásárolható olyan tehén, amelynek biztonságos a vemhességre. Ezenkívül ekkor kezdődhet el minden, ami hosszú időt kíván a kiteljesedéshez. A fák nyírására, gallyazására legjobb, ha tavasszal, fogyó Holdnál kerítünk sort.

Mikor kedvez a Hold a halászatnak, madarászatnak?

Halászatra jó az idő, amikor a Hold a Rák és a Halak jegyekben áll. A madárfogás kedvező lesz akkor, amikor a Hold a levegős jegyű Ikrekben, továbbá a Szűz, Nyilas és Halak csillagképekben tartózkodik.

Mikor kedvez a Hold a vállalkozásoknak?

Építkezés, alapkőletétel, egyáltalán nagy vállalkozások akkor kezdődhetnek, amikor a Hold növekvő fázisban van. A Hold a Rákban előnyös hazai, vidéki országjárásokhoz, bérleti, bérbeadási ügyekben. Akkor érdemes szerződéseket kötni, adás-vételt lebonyolítani, piackutatást végezni, amikor a Hold a Mérlegben időzik. A Hold a Nyilasban kedvez az üzleti ügyeknek, , azonban ha a Bakban jár, nem szabad alkalmazottakat felvenni.

Mikor kedvez a Hold a költözésnek?

Költözést, lakás- ház- üzlethelyiség cserét akkor bonyolítsunk, amikor a Hold a Vízöntő, Bika, Oroszlán, Skorpió jegyben tartózkodik, mégpedig az első negyedtől a teliholdig.

A Hold hatása a az egészségre és betegségre

A Holdjárás kedvező vagy kedvezőtlen- de minden esetben meghatározó hatással van testünkre, szerveinkre. Az életerő ébresztésére, felrázására igazán akkor kedvező az idő, amikor a Hold a Bikában, az Oroszlánban vagy a Szűz jegyében áll. A nyak és a torok számára az a helyzet kedvező, amikor a Hold a Bikában tartózkodik. Gimnasztikára, masszírozásra kedvező napok azok, amelyeken a Hold az Ikrek, Skorpió, Nyilas, és Halak jegyében található. Az operációkkal kapcsolatban Claudius Ptolemaios, a híres csillagász és asztrológus hagyta ránk a fontos szabályt, mely szerint "soha ne operálják késsel azokat a testrészeket, melyek az irányító csillag jegyétől függően a Hold hatása alatt állnak!" A Kos irányítja a fejet, ebből kifolyólag Kos - Holdálláskor soha ne keressük fel a fogorvost. Szintén nem szabad fogászati narkózisnak alávetni magunkat, ha a Hold a Kos vagy az7 Oroszlánban áll. Elektromos kezelések, masszázsok kedvező napjai akkor vannak, mikor a Hold a Kos, Oroszlán, Nyilas jegyében található. Hajvágást csak növekvő holdállásnál végezzünk. Gyógyszeres kezelésnél a következőkre figyeljünk: Ha tehetjük, ne szedjünk gyógyszert, ha a Hold a Bikában, Oroszlánban, Skorpióban vagy a Vízöntőben áll. Az összes többi nap viszont kedvezőbb. Hipnózisos kezelésre kedvező a Hold a Vízöntőben, a Rákban és a Halakban. Tisztítókúrának, pihenésnek, üdülésnek azok a napok kedveznek, amikor a Hold aMérleg és a Halak jegyében tartózkodik.

Az operációkra kedvezőtlen Holdállások

Az operációk veszélyesek lehetnek a következő napokon: Fej operációi, amikor a Hold a Halakban áll Nyak, száj, garat operációs beavatkozás akkor, amikor a Hold a Bikában van. A tüdő kedvezőtlen operációs időszaka az, amikor a Hold az Ikrekben tartózkodik. Ugyancsak kedvezőtlenek ezek a napok altatószer, érzéstelenítő alkalmazására. Mell és gyomor operációja veszélyes akkor, amikor a Hold jegye a Rák. Szív, gerinc, háti részek operációs beavatkozását kerülni kell, amikor a Hold az Oroszlánt járja. Ezek a napok kedvezőtlenek minden szívet gyengítő szer használatára. Veszélyes operálni a veséket, vakbelet, belső részeket, zsigereket akkor, amikor a Hold a Szűzben van. Ilyenkor lehetőleg gyomorműtétre se kerüljön sor. Kedvezőtlen a vese és a máj operációja Mérleg -Holdálláskor, csakúgy, mint a nemi szervek, méh, prosztata operációja akkor, amikor a Hold a Skorpióban van. A combműtét Nyilas, térd, bőr, csont műtét Bak, boka műtét Vízöntő, lábműtét Halak Hold-állásnál kerülendő.

Ismeretlen Internetes forrásból
2004-01-18


Ennek az írásnak a tetszési indexe: 4.6   (14 értékelés alapján)
Kérlek értékeld ezt az írást , klikkelj az értékelésednek megfelelő csilllagra,
majd a mehet gombra... köszönöm!

  

Vissza a  témakörhöz


AsztrálFény
Ha tetszik ez az oldal, oszd meg az ismerőseiddel a Facebook-on! Ha tetszik ez az oldal, oszd meg az ismerőseiddel.

AsztrálFény
AsztrálFény - Ezoterikus Stúdió
Ügyfélszolgálat, e-mail:info@asztralfeny.hu, telefon: 06-30 820-1008
© 1998 - Minden jog fenntartva!

Az AsztrálFény oldalak az Internet Explorer böngészőre vannak optimalizálva.

hirdetés


 
AsztrálFény nyitó oldal AsztrálFény nyitó oldal

 

Kedves Vendég!

Még nem vagy bejelentkezve.
»»
Bejelentkezés
««

Ha még nem vagy regisztrálva:
»»
Regisztráció
««

Jelenleg rajtad kívül
12 vendég
nézegeti az
AsztrálFény
oldalakat

 
Fent vagyunk a Facebook-on is!
Ha tetszik ez az oldal, oszd meg az ismerőseiddel a Facebook-on!
Ha tetszik ez az oldal
ajáld másoknak is ...

 
Görög jósdák

A szent dolgok ésszel való felfogásának igénye olyan régi emberi gyengeség, mint maga a világ. Az istenekből fakadó erő az embereket megfélemlíti, ugyanakkor azonban egyfajta reményt is felkelt bennük, ezért is akartak mindenáron kapcsolatot teremteni az istenek világával és fenn is tartani ezt a kapcsolatot...
 
 
Partnerprogram

  Pénz...
   Pénz...
    Pénz...
Partner program
Legyen a
partnerünk!

Keressen pénzt,
a mi segítségünkel!
»klikk...«
info@asztralfeny.hu