AsztrálFény nyitóoldal
hirdetés
Kincsesbánya - ezotérikus írások Kincsesbánya
Az AsztrálFény - ezotérikus parapszichológia oldalaihoz
kapcsolódó írások, olvasmányok, kivonatok,
jegyzetek, képek, stb.


Vissza a  témakörhöz

Csillagok és emberek

Erre a kincsre eddig 13858 alkalommal voltak kíváncsiak.


Már az asztrológia hajnalán is igen fontosnak tartották a tudomány beavatottjai a két fővilágosító, a Hold és a Nap befolyását a föld élőlényeire, komolyan foglalkoztak hatásaikkal. Ismert bizonyos függőség a Hold fázisváltozásai és a szülött jó közérzete között.
Darwin erről a következőket írta: " ...az emberek (emlősállatok, madarak, sőt még rovarok is) titkokkal teljes törvények szerint kiszolgáltatottak. Bizonyos folyamatokban (úgy, mint érettség, terhesség, különböző betegségek és azok időtartama) a holdfázisoktól függenek..." (az "Ember eredete", 1) Az újkori kutatók szintén kapcsolatba hozzák a Hold befolyását gondolatainkkal, tetteinkkel. A Zodiákus minden jegyében más és más hatása van a Holdnak. Az első negyed és a telihold-ig a holdhatás erősítő, míg a fogyó hold és az újhold között gyengítő hatású.

Mikor vannak sikeres napok a holdjárás szerint?

Fogyó holdszakaszban nem érdemes új dolgokba belekezdeni, mert azok ritkán sikerednek. Olyan teendőket, melyeket gyorsan szeretnénk befejezni, akkor kell intézni, mikor a Hold az Ikrekben, a Bikában, Rákban, Mérlegben, Skorpióban áll.

Tanácsok - Hold a jegyekben

Hold a jegyekben: A Holdállás asztrológiai hatása, az asztrológus ajánlása
Kosban: kedvezően hat a vállalkozásokra, felértékelő hatás érvényesül
Bikában: el kell indítani minden ügyet, minek bezárása régóta kívánatos
Ikrekben: minden kezdetét veheti, ami gyors befejezést kíván
Rákban: az utazást kerülni kell! Ezzel szemben kedvez a ház körüli, bérleti munkák elvégzésének
Oroszlánban: az ember belekezdhet, vállalkozhat mindenre, ami hosszadalmas és sokáig tartó
Szűzben: az ember belekezdhet minden dologba, amely a szellemet előmozdítja (tanulás, tanítás, stb.)
Mérlegben: el kell kezdeni mindent, ami gyorsítást kíván. Lehet vásárolni, eladni, utazni. Kapcsolatok.
Skorpióban: óvatosság az új vállalkozásokkal, perekkel, az erős, kiszámítható ellenállással szemben
Nyilasban: kedvező jogi ügyekre, kereskedésre, sporteredményekre
Bakban: óvakodjunk a haragtól, veszekedéstől idősebb személyekkel, ne fogadjunk alkalmazottakat
Vízöntőben: most lehet olyasmire vállalkozni, amely hosszú lejáratú dolog
Halakban: kedvező békés üzleti ügyekhez, újakat azonban ne indítsunk el, óvatosság pénz dolgában.

Mikor kedvez a Hold szerelemnek, házasságnak?

Általában a szerelmi és párkapcsolatok kapcsolatok kedvezően alakulnak, amikor a Hold a Bika, a Mérleg, a Nyilas, a Vízöntő és a Halak jegyében jár. Az özvegyekkel való kapcsolatteremtésre az az időszak kedvező, amikor a Hold a Szűz jegyében jár. Ez az állás alkalmas szerelmes levelezésre, de alkalmas kapcsolat lezárására is. Egyáltalán, a fenti zodiákus jegyekben kedvező mindenre, amely szórakozással, kedvteléssel, mulatsággal függ össze.

Mikor kedvez a Hold az utazásnak?

Akkor, amikor a Hold a Kosban, Ikrekben, Mérlegben, Skorpióban és a Nyilasban jár. Ez az időszak alkalmas közlekedéssel kapcsolatos ügyintézésre is. A tengeri utazásokon való részvétel akkor a legalkalmasabb, amikor a Hold a Rákban, Skorpióban, és a Halakban tartózkodik. Hegyi túrákra akkor kell vállalkozni, amikor a Hold az Ikrekben, Szűzben, és a Halakban tartózkodik. A legkedvezőbb azonban az az időpont, amikor az Ikrek és a Mérleg jegyében jár. Strandoláshoz, csónakázáshoz, vitorlázáshoz akkor kedvező az idő, amikor a Hold a Rák vagy a Halak jegyében áll, de erre még a Szűz-Holdállás is megfelelő.

Mikor kedvező a Holdállás kapcsolatkötésre?

Olyan kapcsolat kialakítását célzó látogatásra, amelyen befolyásos, nagy hatalmú személy patronálását kívánjuk megszerezni az az időszak kedvező, amikor a Hold az Oroszlánban és a Nyilasban áll.

Mikor kedvez a Hold a vadászatnak?

A vadászathoz kedvező Holdállás akkor van, amikor a Hold a Kos, az Oroszlán és a Nyilas jegyében időzik.

Mikor kedvez a Hold a favágásnak?

A legjobb idő a favágásra a nyártól a téli napfordulóig vagy újévig tartó időszak, mert ebben az időben a kezdődő száradás következtében a fa tartósabb és szárazabb lesz. Ezen az időszakon belül is az építkezéshez szükséges fa kivágása legjobb, ha a telihold utolsó negyedébe esik, mert akkor nem korhad el olyan könnyen.

Mikor kedvez a Hold a földművelésnek?

Magvetésre akkor kerüljön sor, mikor a Hold a Bikában vagy a Vízöntőben áll. Száraz magokhoz, száraz földben a növekvő Hold ajánlott jobban, míg a fogyó Holdnál a vetés nedves földben, nedves magokkal eredményes. Mindent, ami lehetséges akkor vessünk el a földbe, amikor a Hold a Kosban jár, , mert ez az az időszak, ami a legkedvezőbb vetéshez, palántázáshoz, ugyanis ezt követően minden növekedésnek indul. Amikor a Hold a Bikában található, különösen alkalmas az idő facsemeték, szőlővesszők ültetésére, stb. Ilyenkor vásárolható olyan tehén, amelynek biztonságos a vemhességre. Ezenkívül ekkor kezdődhet el minden, ami hosszú időt kíván a kiteljesedéshez. A fák nyírására, gallyazására legjobb, ha tavasszal, fogyó Holdnál kerítünk sort.

Mikor kedvez a Hold a halászatnak, madarászatnak?

Halászatra jó az idő, amikor a Hold a Rák és a Halak jegyekben áll. A madárfogás kedvező lesz akkor, amikor a Hold a levegős jegyű Ikrekben, továbbá a Szűz, Nyilas és Halak csillagképekben tartózkodik.

Mikor kedvez a Hold a vállalkozásoknak?

Építkezés, alapkőletétel, egyáltalán nagy vállalkozások akkor kezdődhetnek, amikor a Hold növekvő fázisban van. A Hold a Rákban előnyös hazai, vidéki országjárásokhoz, bérleti, bérbeadási ügyekben. Akkor érdemes szerződéseket kötni, adás-vételt lebonyolítani, piackutatást végezni, amikor a Hold a Mérlegben időzik. A Hold a Nyilasban kedvez az üzleti ügyeknek, , azonban ha a Bakban jár, nem szabad alkalmazottakat felvenni.

Mikor kedvez a Hold a költözésnek?

Költözést, lakás- ház- üzlethelyiség cserét akkor bonyolítsunk, amikor a Hold a Vízöntő, Bika, Oroszlán, Skorpió jegyben tartózkodik, mégpedig az első negyedtől a teliholdig.

A Hold hatása a az egészségre és betegségre

A Holdjárás kedvező vagy kedvezőtlen- de minden esetben meghatározó hatással van testünkre, szerveinkre. Az életerő ébresztésére, felrázására igazán akkor kedvező az idő, amikor a Hold a Bikában, az Oroszlánban vagy a Szűz jegyében áll. A nyak és a torok számára az a helyzet kedvező, amikor a Hold a Bikában tartózkodik. Gimnasztikára, masszírozásra kedvező napok azok, amelyeken a Hold az Ikrek, Skorpió, Nyilas, és Halak jegyében található. Az operációkkal kapcsolatban Claudius Ptolemaios, a híres csillagász és asztrológus hagyta ránk a fontos szabályt, mely szerint "soha ne operálják késsel azokat a testrészeket, melyek az irányító csillag jegyétől függően a Hold hatása alatt állnak!" A Kos irányítja a fejet, ebből kifolyólag Kos - Holdálláskor soha ne keressük fel a fogorvost. Szintén nem szabad fogászati narkózisnak alávetni magunkat, ha a Hold a Kos vagy az7 Oroszlánban áll. Elektromos kezelések, masszázsok kedvező napjai akkor vannak, mikor a Hold a Kos, Oroszlán, Nyilas jegyében található. Hajvágást csak növekvő holdállásnál végezzünk. Gyógyszeres kezelésnél a következőkre figyeljünk: Ha tehetjük, ne szedjünk gyógyszert, ha a Hold a Bikában, Oroszlánban, Skorpióban vagy a Vízöntőben áll. Az összes többi nap viszont kedvezőbb. Hipnózisos kezelésre kedvező a Hold a Vízöntőben, a Rákban és a Halakban. Tisztítókúrának, pihenésnek, üdülésnek azok a napok kedveznek, amikor a Hold aMérleg és a Halak jegyében tartózkodik.

Az operációkra kedvezőtlen Holdállások

Az operációk veszélyesek lehetnek a következő napokon: Fej operációi, amikor a Hold a Halakban áll Nyak, száj, garat operációs beavatkozás akkor, amikor a Hold a Bikában van. A tüdő kedvezőtlen operációs időszaka az, amikor a Hold az Ikrekben tartózkodik. Ugyancsak kedvezőtlenek ezek a napok altatószer, érzéstelenítő alkalmazására. Mell és gyomor operációja veszélyes akkor, amikor a Hold jegye a Rák. Szív, gerinc, háti részek operációs beavatkozását kerülni kell, amikor a Hold az Oroszlánt járja. Ezek a napok kedvezőtlenek minden szívet gyengítő szer használatára. Veszélyes operálni a veséket, vakbelet, belső részeket, zsigereket akkor, amikor a Hold a Szűzben van. Ilyenkor lehetőleg gyomorműtétre se kerüljön sor. Kedvezőtlen a vese és a máj operációja Mérleg -Holdálláskor, csakúgy, mint a nemi szervek, méh, prosztata operációja akkor, amikor a Hold a Skorpióban van. A combműtét Nyilas, térd, bőr, csont műtét Bak, boka műtét Vízöntő, lábműtét Halak Hold-állásnál kerülendő.

Ismeretlen Internetes forrásból
2004-01-18


Ennek az írásnak a tetszési indexe: 4.6   (14 értékelés alapján)
Kérlek értékeld ezt az írást , klikkelj az értékelésednek megfelelő csilllagra,
majd a mehet gombra... köszönöm!

  

Vissza a  témakörhöz


AsztrálFény
Ha tetszik ez az oldal, oszd meg az ismerőseiddel a Facebook-on! Ha tetszik ez az oldal, oszd meg az ismerőseiddel.

AsztrálFény
AsztrálFény - ezoterikus parapszichológia
Ügyfélszolgálat, e-mail:info@asztralfeny.hu, telefon: 06-30 820-1008
© 1998 - Minden jog fenntartva!

Az AsztrálFény oldalak az Internet Explorer böngészőre vannak optimalizálva.

hirdetés
Tarot - spirituális válaszok


 
AsztrálFény nyitó oldal AsztrálFény nyitó oldal

 

Kedves Vendég!

Még nem vagy bejelentkezve.
»»
Bejelentkezés
««

Ha még nem vagy regisztrálva:
»»
Regisztráció
««

Jelenleg rajtad kívül
10 vendég
nézegeti az
AsztrálFény
oldalakat

 
Fent vagyunk a Facebook-on is!
Ha tetszik ez az oldal, oszd meg az ismerőseiddel a Facebook-on!
Ha tetszik ez az oldal
ajáld másoknak is ...

 
Bevezetés a Tarot-ba

Évekkel ezelőtt, mikor közvetlen ismerőseim megtudták, hogy a tarot-val foglalkozom, az első kérdés az volt: hogyan tud egy kártyacsomag bármiről bármit is elárulniő Nevettem, mert tudtam, hogy kérdése nagyszerően összefoglalja azt, amit a józan ész diktál.
 
 
Partnerprogram

  Pénz...
   Pénz...
    Pénz...
Partner program
Legyen a
partnerünk!

Keressen pénzt,
a mi segítségünkel!
»klikk...«
info@asztralfeny.hu